Militārā parāde Jēkabpilī: ko par to saka vietējie? (49)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 4.maija parāde Jēkabpilī
Foto: 4.maija parāde Jēkabpilī Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, Jēkabpilī norisinās virkne pasākumu. Diena sākās ar dievkalpojumu Jēkabpils Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Tam sekoja Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) un NATO sabiedroto militārā parāde. Pasākumus klātienē vēro TVNET.

4.maijā tiek atzīmēta ne vien Latvijas neatkarības atjaunošana, bet arī Latvijas armijas simtgade. Uz svinīgo pasākumu bija ieradušies Jēkabpils un apkārtējo novadu iedzīvotāji, Valsts prezidents, Aizsardzības ministrs, NBS komandieris, kā arī vairākas citas prominentas personas. Kopumā parādē piedalījās vairāk nekā 700 karavīri un 70 militārās tehnikas vienības. Kā norisinājās parāde un, ko jēkabpilieši par to saka, var noskatīties TVNET sagatavotajā video:

Parādē piedalījās NBS karavīri, robežsargi, zemessargi, policisti, ugunsdzēsēji un glābēji, kā arī Latvijā izvietotās NATO kaujas grupas karavīri no Kanādas, Itālijas, Spānijas, Melnkalnes, Albānijas un citām NATO valstīm. No militārās tehnikas bija iespējams vērot pašgājējhaubices, sniega motociklus, kvadraciklus, medicīnisko transportu, ar prettanku raķešu sistēmām aprīkotus džipus, helikopterus, iznīcinātājlidmašīnas un citas tehnikas vienības.

Lai iepazīstinātu ar NBS arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, pirms vairākiem gadiem aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju - valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu. Bruņoto spēku dienas pasākumi kopš 2013.gada norit ar devīzi "4.maijs - Brīvības svētki".

Pirmā šāda diena notika 2012.gadā Rēzeknē.

Turpinot 4. maija svinības, Jēkabpilī līdz 15:00 notiks militārās tehnikas apskate stāvlaukumā pie Krustpils saliņas. Līdz 16:00 turpināsies militārā ekipējuma, ieroču, tehnikas izstāde un paraugdemonstrējumi Jēkabpils pamatskolas stadionā. Savukārt 15:00 sāksies Valsts policijas hipologu paraugdemonstrējumi ar zirgiem Jēkabpils pamatskolas stadionā. Neatkarības atjanošanas diena vainagosies ar aviācijas paraugdemonstrējumiem virs Daugavas no 15:00 līdz 15:50.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu