Mjanmā atbrīvoti “Reuters” žurnālisti, kas cietumā pavadīja vairāk nekā 500 dienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mjanmā atbrīvoti divi aģentūras “Reuters” žurnālisti Va Louns un Kja So Ou, kas bija notiesāti par valsts noslēpuma atklāšanu un pavadīja cietumā vairāk nekā 500 dienas, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Abi žurnālisti tika turēti cietumā Mjanmas galvaspilsētas Jangonas nomalē.

Žurnālisti atbrīvoti pēc tam, kad Mjanmas prezidents viņus apžēlojis.

Pagājušā gada septembrī abiem žurnālistiem, kas ir Mjanmas pilsoņi, tika piespriests septiņu gadu cietumsods par mēģinājumu atklāt valsts noslēpumu, kas izpaudies, vācot materiālus par rohindžu slaktiņiem, pirmdien piespriedusi septiņu gadu cietumsodu.

Foto: EPA/AFP/AP?Reuters/Scanpix

Žurnālistu notiesāšana izsauca plašu nosodījumu pasaulē – tā tika dēvēta par uzbrukumu preses brīvībai un raisīja vorkni jautājumu par Mjanmas demokrātiju.

Šī lieta uzskatāma par piemēru Mjanmas centieniem apslāpēt ziņas par drošības spēku operāciju, kas 2017.gadā tika vērsta pret islamticīgo rohundžu minoritāti.

Armijas "tīrīšanas operācijas" rezultātā 700 000 rohindžu bijuši spiesti bēgt uz kaimiņos esošo Bangladešu, un viņi stāsta par drošības spēku veiktajām izvarošanām, slepkavošanām un dedzināšanām, iepriekš vēstīja LETA.

Foto: EPA/AFP/AP?Reuters/Scanpix

"Reuters" žurnālisti apgalvoja, ka viņiem izvirzītās apsūdzības tika safabricētas.

Aprīlī aģentūra “Reuters” par abu žurnālistu reportāžām saņēma prestižo Puilcera prēmiju starptautisko reportāžu kategorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu