Latvijas nerezidējošais vēstnieks Šrilankā turpmāk būs Artis Bērtulis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFI

Iesniedzot akreditācijas vēstuli prezidentam Maitripalam Sirisenam, par Latvijas nerezidējošo vēstnieku Šrilankā kļuvis Artis Bērtulis,  informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrā.

Akreditācijas vizītes laikā Bērtulis tikās ar Šrilankas valsts augstām amatpersonām un pārrunāja abu valstu sadarbību dažādās jomās, kā arī sadarbības stiprināšanas iespējas. Šrilankas pārstāvji apsveica Latviju tās dibināšanas simtgadē.

Amatpersonas uzsvēra nepieciešamību izvērst politisko dialogu, organizējot augsta līmeņa vizīšu apmaiņu un politiskās konsultācijas, sekmēt ekonomisko sadarbību, tirdzniecību un investīciju piesaisti, kā arī veicināt sadarbību kultūrā un izglītībā. Sarunu laikā tika rosināts attīstīt Latvijas un Šrilankas sadarbību jūras transporta un loģistikas jomā.

Saistībā ar nesenajiem teroristu uzbrukumiem Bērtulis izteica visdziļāko līdzjūtību Šrilankas tautai.

Valsts intereses Šrilankā pārstāv Latvijas vēstniecība Indijā.

Šrilankā Latvijai nerezidējošais vēstnieks ir akreditēts pirmo reizi. Pirms tam Bērtulis ir bijis Latvijas vēstnieks Zviedrijā, Portugālē un Itālijā, kā arī bijis pastāvīgais pārstāvis Pasaules pārtikas organizācijā (FAO), nerezidējošais vēstnieks Brazīlijā, Albānijā, Maltā un Sanmarīno.

Bērtulis arī strādājis par Ministru prezidenta padomnieku, kā arī pildījis Valsts protokola un Eiropas Savienības direkcijas vadītāja pienākumus ĀM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu