Policisti pateicas zēnam, kas, aizdodot likumsargam velosipēdu, palīdzēja notvert huligānus (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Šodien, 7. maijā, pie Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lūkass ciemojās zēns, kurš 25.aprīlī palīdzēja atklāt noziegumu, iedodot savu velosipēdu policistam. Vienpadsmit gadus vecais zēns saņēma gan pateicības rakstu, gan arī nelielu dāvaniņu, kas noderēs aktīvai vasarai.

Pēc tam viņš nedaudz aprunājās ar RPP priekšnieku, sarunas laikā paužot pārliecību, ka ikviens viņa vietā būtu rīkojies tāpat. Puika arī pastāstīja, ka drīz pēc tam, kad ziņa parādījusies internetā un viņš pāris draugiem pastāstījis, ka video redzamais zēns ir viņš, baumas pāršalkušas teju visu skolu un viņš saņēmis apsveikumu zvanus pat no citu klašu skolēniem.

Savukārt mamma pastāstīja, ka tajā pašā vakarā savam dēlam jautājusi, vai viņš velosipēdu būtu devis arī jebkuram citam svešiniekam, kurš to būtu lūdzis. Uz šo jautājumu zēns atbildējis noliedzoši, jo viņš zinot, ka nevarot uzticēties katram, taču policistam uzticēties drīkst. Zēna mamma arī pastāstīja, ka viņiem ģimenē ir pieņemts, ka bērnus, kad viņi neklausa, nedrīkst biedēt ar policiju, jo bērnam ir jāapzinās, ka policists ir uzticības persona, nevis drauds.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka aprīļa izskaņā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma ziņu par septiņiem jauniešiem, kuri netālu no Deglava kalna uzbrukuši diviem zēniem un mēģinājuši viņus aplaupīt.

Dodoties uz notikuma vietu, policisti iztālēm pamanīja iespējamos vaininiekus, kuri uzreiz sāka bēgt. Ķeršanā iesaistījās vairākas policijas ekipāžas, bet pāris darbinieki devās uzbrucējiem pa pēdām skriešus. Pēc ilgākas joņošanas viens no kārtības sargiem saprata, ka bēgošos jauniešus skriešus nepanāks, bet tieši tajā brīdī policistam uz velosipēda tuvojās kāds zēns.

Kārtības sargs palūdza zēnam velosipēdu un ar tā palīdzību policistam izdevās nokļūt ātrāk līdz bēgošajiem jauniešiem. Pateicoties izpalīdzīgajam velosipēdistam izdevās notvert trīs iespējamos uzbrucējos, kurus nogādāja Valsts policijā. Vēlāk noskaidrojās, ka jauniešu kompānija varētu būt atbildīga arī par uzbrukumu kādam vīrietim, kurš tajā brīdī jau bija hospitalizēts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu