Imantā ar pneimatisko ieroci šauts uz garāmgājējiem; iespējamais vainīgais - deviņus gadus vecs zēns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Pagājušajā piektdienā rīdziniece Jekaterina Mihaļčenko devusies pastaigā pa Imantu ar savu trīs mēnešus veco meitiņu, kas gulējusi ratiņos. Pēkšņi sieviete izdzirdējusi šāvienus, un sajutusi triecienu vēdera apvidū. Iespējamais vainīgais jau ir aizturēts - tas ir deviņus gadus vecs zēns, vēstī "Panorāma".

"Gāju no savas mājas uz Jūrmalas gatves pusi te pa celiņu, kad es izdzirdēju šāvienus. Kaut kas pārlidoja pāri ratiem un otrajā reizē es sajutu, ka kaut kas man trāpījis," stāstīja Jekaterina Mihaļčenko.

Sieviete nekavējoties izsauca policiju. "Kamēr es gaidīju policiju, es sāku skatīties ar acīm, no kurienes varētu šaut. Tad es ieraudzīju, ka trešajā stāvā puisis pienāk pie loga, atkal noslēpjas. Viņš nervozēja mazliet," teica Jekaterina.

Pēc cietušās un liecinieku uzklausīšanas policija noskaidrojusi iespējamo vainīgo – kādu deviņus gadus vecu zēnu. Ir uzsākta administratīvā lietvedība, noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura tika izsaukta paskaidrojuma sniegšanai iecirknī.

Tā kā iespējamais vainīgais ir mazgadīgs, tad vienīgais sods zēnam būs profilaktiskas pārrunas ar policiju. Savukārt viņa vecāki tiks saukti pie administratīvās atbildības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Likums par šādu pārkāpumu paredz naudas sodu līdz 140 eiro.

Ārsts traumatologs Andris Vikmanis norāda, ka tā sauktās “gaisenes” nav rotaļlietas. Slimnīcā vismaz reizi pāris mēnešos nepieciešama palīdzība cilvēkiem, kas guvuši dažādas traumas no pneimatiskajiem ieročiem. Visbīstamākais, kad trāpīts kaklā vai acīs; bērniem šīs traumas var būt pat letālas.

"Jo mazāks bērns, jo viņam tie kauli ir mīkstāki, elastīgāki, plānāki. Un protams, tāda lodīte, kas nekaitē pieaugušām cilvēkam, zīdainim var izrādīties nāvējoša," atzina Vikmanis. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu