VUGD: Kūlas dedzināšana mazinās, tomēr vēl nav beigusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Lai arī kūlas dedzināšanas gadījumu skaits samazinās, nevar teikt, ka pašlaik "sezona" būtu jau noslēgusies, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien Latvijā dzēsti deviņi kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais bija izcēlies Ezermalas ielā Rīgā, kur pērnā zāle dega 8 hektāru platībā. Šogad kopumā reģistrēti 2610 kūlas ugunsgrēki.

Kūlas "dedzināšanas sezona" vēl nav noslēgusies, tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt kūlu un, sakopjot savas nesakoptās un neapsaimniekotās teritorijas, iztikt bez pērnās zāles dedzināšanas, jo tas ir aizliegts un kūlas dedzināšana apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus, no kuriem 38 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 - uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, kūdra, zaru kaudze, elektrības vads, sodrēji ēkas dūmvadā, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, ēkas starpsiena, šķūnis ar kokmateriāliem, divas pirtis, divas dārza mājas un dzīvojamās mājas bēniņi.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakar glābēji Rīgā palīdzēja no uzpampuša pirksta noņemt gredzenu.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, Pļaviņu novadā tika atbrīvots starp dzīvojamās mājas pagrabā esošajiem betona paneļiem iesprūdis kaķis un Rīgā no koka nocelts kaķis, kas tur esot sēdējis vairākas dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu