Albānijas aizsardzības ministre Rīgā apmeklējusi sprādzienā cietušo karavīru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ādažu poligonā norisinās ASV organizētās 68.bruņotā pulka 1.bataljona tanku "M1 Abrams" mācības.
Ādažu poligonā norisinās ASV organizētās 68.bruņotā pulka 1.bataljona tanku "M1 Abrams" mācības. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijā otrdien uzturējās Albānijas aizsardzības ministre Olta Džačka, lai apmeklētu sprādzienā Ādažu poligonā cietušo Albānijas karavīru, kā arī sniegtu atbalstu karavīriem, kuri negadījumā zaudējuši dienesta biedru, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) preses sekretāre Inguna Potetinova apliecināja, ka karavīra stāvoklis nav mainījies un tas ir galēji smags.

Vizītē Latvijā Albānijas aizsardzības ministri pavadīja Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Staķis, Albānijas militārais pārstāvis NATO ģenerālmajors Nazmi Cahani un Polijā rezidējošais Albānijas aizsardzības atašejs pulkvedis Fadils Ciroku. Aizsardzības ministre arī tikās ar Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Ivo Mogiļniju, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadību un karavīriem.

Jau ziņots, 6.maijā militāro apmācību laikā Ādažu poligonā notika negadījums, kura laikā dzīvību zaudēja viens Albānijas bruņoto spēku karavīrs un divi tika ievainoti.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu