Trīs Maskavas avioreisu pasažieri Rīgā pieķerti ar, iespējams, noziedzīgi iegūtu skaidru naudu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākti trīs kriminālprocesi par 703 000 eiro nepatiesu deklarēšanu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā, kas atklāta trim avioreisu Maskava-Rīga pasažieriem, informēja VID.

Šā gada aprīlī un maijā lidostā "Rīga", pamatojoties uz riska informāciju, veikta ielidojošo reisu Maskava-Rīga trīs pasažieru muitas kontrole par iespējamu skaidras naudas, ko, šķērsojot Latvijas valsts robežu, ieved Eiropas Kopienas muitas teritorijā, nepatiesu deklarēšanu, kas izdarīts ar iespējamu noziedzīgi iegūtu skaidru naudu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā.

Pārbaudēs iesaistīts muitas kinologs ar skaidras naudas meklēšanas darba suni. Pārbaužu laikā konstatēts, ka 1976.gadā dzimušās Krievijas pilsones rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 243 000 ASV dolāri un 36 000 eiro, 1968.gadā dzimuša Lietuvas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 300 000 eiro un 1965.gadā dzimuša Krievijas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 150 000 eiro.

Par notikušo sākti trīs kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 195.2 panta otrajā daļā un Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Cīņa ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, tostarp noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanas pāri Latvijas valsts robežai ierobežošanu šogad ir viena no VID prioritātēm.

Par noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē šogad sākti deviņi kriminālprocesi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu