Putins sola stiprināt Krievijas bruņotos spēkus (15)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins 9.maija parādē Maskavas Sarkanajā laukumā solīja turpināt Krievijas bruņoto spēku stiprināšanu, vēsta aģentūra AP.

"Mēs esam izdarījuši un turpināsim darīt visu nepieciešamo, lai nodrošinātu augstu bruņoto spēku kaujas gatavību," parādē teica Putins. "Tajā pašā laikā Krievija ir atvērta sadarbībai ar ikvienu, kurš gatavs pretoties terorismam, neonacismam un ekstrēmismam."

Parādē piedalījās apmēram 13 000 karavīru un tika izrādītas 130 militārā aprīkojuma vienības, sākot ar T-34 tankiem un beidzot ar "Yars" ballistisko raķešu palaišanas mehānismiem. 

Tomēr jau otro reizi trīs gadu laikā izpalika parādes aviācijas daļa, kuras laikā laukumam parasti pārlido militārie helikopteri un kaujas lidmašīnas. Krievijas medijos tas pamatots ar mākoņaino laiku.

Parādes viesu vidū bija nesen amatu pametušais Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs un amerikāņu aktieris Stīvens Sīgals, kurš 2016.gada saņēma Krievijas pilsonību. Vēlāk Sīgalu pasludināja par īpašo sūtni humāno saišu stiprināšanā ar ASV.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu