BBC žurnālists zaudē darbu pēc tvīta par prinča Harija un Meganas jaundzimušo (5)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Darbu zaudējis Lielbritānijas raidorganizācijas BBC žurnālists Denijs Beikers, kura tvīts par Saseksas hercoga un hercogienes mazuli izpelnījies pārmetumus rasismā, pavēstīja raidorganizācija.

Trešdien "BBC Radio 5 Live" raidījumu vadītājs tviterī publicēja melnbaltu fotogrāfiju, kurā redzams vīrietis un sieviete kopā ar cilvēku drēbēs saģērbtu šimpanzi. "Karaliskais mazulis pamet slimnīcu," lasāms fotogrāfijas parakstā.

Izskanot apsūdzībām rasismā, Beikers tvītu izdzēsa, vienlaikus atvainojoties, ka joks vienā otrā radījis satraukumu.

Žurnālists skaidroja, ka nekādas aizvainojošas asociācijas viņam nav radušās, jo viņa "prāts nav slims".

Nākamajā ierakstā Beikers skaidroja, ka tvīts "iecerēts kā joks par karalisko ģimeni salīdzinājumā ar cirka dzīvniekiem smalkās drēbēs, tomēr, kad tas tika interpretēts saistībā ar mērkaķiem un rasi, tas pamatoti tika izdzēsts".

"Karalisko personu vērošana nav mana stiprā puse," piebilda žurnālists.

Raidorganizācija ceturtdien paziņoja, ka Beikers pieļāvis "milzīgu kļūdu".

"Tā bija ļoti nopietna sprieduma kļūda, un ir pretrunā vērtībām, ko mēs kā raidorganizācija pārstāvam. Denijs ir brīnišķīgs žurnālists, tomēr viņš mūsu iknedēļās pārraidi vairs nevadīs," pavēstīja BBC pārstāvis sakariem ar presi.

Beikers lēmumu nekavējoties nosodīja, tviterī norādot, ka viņa atlaišana bijusi "pompoza imitēta nozīmīguma meistarklase", piebilstot, ka BBC "burtiski pasvieda mani zem autobusa".

Prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas mazulis, kuram dots vārds Ārčijs, pasaulē nāca pirmdien, bet trešdien jaunie vecāki ar mazuli iepazīstināja dažu mediju pārstāvjus.

Ārčija nākšana pasaulē britu sabiedrībai ir zīmīgs notikums. Meganas tēvs ir baltādainais, bet māte - melnādainā, un mazulis ir pirmais divu rasu bērns karaliskajā ģimenē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu