Sižets par "Kursk" katastrofu, pēc kura Dorenko atlaida no ORT (5)

Žurnālists gājis bojā avārijā
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas elevīzijas un radio žurnālists Sergejs Dorenko
Krievijas elevīzijas un radio žurnālists Sergejs Dorenko Foto: Sputnik/Scanpix

"Galvenais secinājums ir tāds, ka vara mūs visus neciena. Tāpēc melo. Un galvenais - valdība pret mums tā izturas tikai un vienīgi tāpēc, ka mēs to pieļaujam. Visu labu." Ar šādiem vārdiem krievu žurnālists Sergejs Dorenko noslēdza sižetu par zemūdenes "Kursk" katastrofā bojāgājušajiem.

Telekanāla ORT ģenerāldirektors Konstantīns Ernsts pēc pārraides paziņoja Dorenko, ka viņš ir atlaists.

Tas notika 2000.gada septembrī.

VIDEO: sižets par "Kursk" katastrofu

Vēlāk Dorenko skaidroja, ka sižets par "Kursk" traģēdiju un Vladimira Putina kritizēšana esot bijis viņa mēģinājums vērsties pret netaisnību.

Dorenko federālā telekanāla ēterā parādīja, kādos apstākļos dzīvoja Krievijas zemūdeņu apkalpe, norādīja uz kļūdām un neprecizitātēm Putina izteikumos, kā arī apsūdzēja viņu mēģinājumos izvairīties no atbildības par jūrnieku nāvi.

Dorenko raidījuma dēļ iemantoja iesauku "telekillers", raksta "Meduza". Dorenko pirms Borisa Jeļcina atkāpšanās žurnālists vērsās pret bijušo Krievijas premjerministru Jevgēņiju Primakovu un Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kuri bija Putina potenciālie sāncenši gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Dorenko neslēpa, ka speciāli vērsās pret Putina oponentiem.

Sergejs Dorenko dzimis 1959.gadā Kerčā, bet studiju gados pārcēlās uz Maskavu. Dorenko strādāja telekanālos VGTRK, RTR un NTV. No 2005.gada darbojās radiostacijās "Eho Moskvi" un RSN. 2014.gadā Dorenko kļuva par radiostacijas "Govorit Moskva" galveno redaktoru. 2018.gadā Dorenko aptaujā atzina par vienu no Krievijas ietekmīgākajiem radiožurnālistiem.

2019.gada 9.maijā Dorenko mira ceļu satiksmes negadījumā. Kā liecina sākotnējā informācija, žurnālistam kļuvis slikti brauciena laikā, un nāve iestājusies dabisku iemeslu rezultātā.

"Atbilstoši provizoriskajiem datiem žurnālistam izraisījusies asa sirds nepietiekamības lēkme, un viņš nespēja noturēties uz motocikleta. Traumas, kas gūtas, krītot no motocikleta, nebija kritiska rakstura," avots apliecināja ziņu aģentūrai "Interfax".

Mediķi negadījuma vietā centās žurnālistu reanimēt, tomēr nesekmīgi.

Dorenko tvitera kontā pēdējais ieraksts izdarīts 9.maijā, vien dažas stundas pirms nāves.

Žurnālists savos sociālajos tīklos arī pozējis ar motociklu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu