Mātes dienas ceļvedis: koncerti, tirdziņi, pasākumi

Pavadi dienu kopā ar mammu!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lai gan mēs Mātes dienu svinamsvētdien, 12. maijā, vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi veltīti māmiņām un vecmāmiņām jau aizsāksies 11. maijā. Iepazīsties!

Starptautisks Mātes dienai veltīts Rīgas Dizaina tirgus

Atzīmējot Mātes dienu, 11. maijā jaunatklātajā VEF kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5, no plkst. 11. 00 līdz 16. 00 darbosies dizaina tirgus, kurā piedalās vairāk kā 80 dizaineri un 10 viesmākslinieki no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Jo īpaši daudzveidīgs ir bērnu apģērbu un aksesuāru kolekciju klāsts. Pasākuma organizatore Māra Narcise norāda: „Rīgas dizaina tirgus mērķis ir piedāvāt kvalitatīvas un oriģinālas lietas, kādas nav rodamas lielveikalos. Turklāt iepirkšanās Dizaina tirgū pārtop par aizraujošu procesu un personīgu piedzīvojumu, savukārt darbu autori iegūst jaunus kontaktus, kā arī iespējas ar saviem radošajiem eksperimentiem iepazīstināt plašāku publiku. Patīkams pārsteigums būs patiešām ļoti draudzīgās izstrādājumu cenas.”

Foto: publicitātes

Vairāk par tirdziņu

Māmiņdiena Āgenskalna tirgū

Maija otro svētdienu pavadīsim siltās noskaņās, jo Āgenskalna tirgū dienu veltīsim Māmiņdienai. Lai māmiņas atpūstos, kopā ar NMV Emīla Dārziņa mūzikas skola audzēkņiem būsim parūpējušies par svētku koncertu, savukārt Koka arhitektūras centrs meistari vadīs darbnīcu bērniem un tētiem. Savukārt ZELT mācīs mammām un meitām, kā taisīt dabīgo skrubi no smiltsērkšķiem.

Foto: publicitātes

Vairāk par tirdziņu

Rīgas Domā norisināsies Mātes dienai veltītais labdarības koncerts-svētbrīdis "Uzzied eņģeļu koks"

vētdien, 12.maijā, plkst. 15:00 Rīgas Domā norisināsies Mātes dienai veltītais labdarības koncerts-svētbrīdis "Uzzied eņģeļu koks". Šis koncerts izveidojies par sirsnīgu tradīciju - Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība jau sesto gadu rīko labdarības koncertu “Uzzied eņģeļu koks,” lai vāktu ziedojumus neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot ģimenēm palīdzību mājās. Rīgas Doms jau daudzus gadu simtus ir viena no galvenajām mūzikas norises vietām Rīgā un visā Latvijā. Esam pateicīgi par ilggadējo atbalstu Rīgas Doma draudzei dodot iespēju pulcēt bērnus, ?imenes un draugus vienuviet, lai vienotos kopējā mērķī, svinētu un garīgi stiprinātos!

Ģimenes dienas Zoo. Piedzimis zebras mazulis!

Maija otrajā sestdienā un svētdienā (šogad – 11. un 12. maijā) Rīgas zooloģiskajā dārzā jau tradicionāli tiek rīkoti Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoodārzā pasākumi, kuru laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta dzīvnieku ģimenēm un mazuļu audzināšanas īpatnībām. Par šī gada “Gimeņu dienu” “īpašo viesi” nu kļuvis 7. maijā dzimušais zebrēns, kurš pirmajā pastaigā āra aplokā devās jau 2 dienu vecumā jaunās mātes Danias modrā uzraudzībā. Tēvs Zdeneks gan uz savu pirmdzimto bija spiests noskatīties caur žoga režģiem, jo bažas, ka tēva vētrainā sasveicināšanās tievkājainajam zebru puikam vēl nav pa spēkam. Gan jāatzīst, ka zebru mazuļi ir īsti paraugbērni, jo kājās slienas uzreiz pēc piedzimšanas un mātei gatavi sekot jau pirmajā dzīves dienā.

Māmiņdienai veltīts tirgus un koncerts

Sestdien, 11. maijā, plkst. 10.00-16.00 norisināsies īpaši sirsnīgs tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki sagatavos pārsteigumus Māmiņdienā. Visas dienas garumā paredzētas dažādas darbnīcas gan pašiem mazākajiem tirgus apmeklētājiem, gan māmiņām, kā arī baleta koncerts. Šajā dienā būs divkārši svētki, jo izdevniecība “Liels un mazs” aicinās uz slovēņu bilžu grāmatas atklāšanu. Tirgū atradīsiet jaukus pārsteigumus savām mīļajām māmiņām un vecmāmiņām, kā arī māmiņas aicinātas sevi iepriecināt pašas ar pavasarīgiem aksesuāriem, ziediem, Latvijas zemenēm un kraukšķīgām salātu lapām, atpūsties ābeļdārzā ar glāzi dzirkstoša itāļu vīna un izbaudīt koncertu.

Foto: publicitātes

Pasākuma programma

Mātes diena kopā ar Ilgu Reiznieci

Svētku dienā, 12. maijā, no 12:00 Mātes un ģimenes dienai veltīts pasākums – bērnu rīts – risināsies muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs”. Ar mūziķi un pedagoģi Ilgu Reiznieci kopīgās dziesmās, dančos un rotaļās daudzināsim pavasari un uzzināsim, ko dara dažādās dabas mātes – Vēja māte, Meža māte, Putnu māte. Kā allaž, Ilgas Reiznieces krājumā būs arī dažnedažādi mūzikas instrumenti, kurus iemēģināt varēs ikviens pasākuma dalībnieks.

Foto: Sintija Zandersone/LETA

Koncerts „…atkal logā zvaigznes spulgo”

12. maijā, plkst. 16:00 māmiņas un vecmāmiņas aicinātas uz koncertu „…atkal logā zvaigznes spulgo”, kas notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Koncertā piedalīsies septiņi Rīgas vīru kori: „Gaudeamus” (diriģents Ivars Cinkuss), „Dziedonis” (diriģents Uldis Kokars), „Tēvzeme” (diriģents Tālivaldis Gulbis), „Frachori” (diriģents Andrejs Mūrnieks), „Silvicola” (diriģents Aivars Opincāns), „Absolventi” (diriģents Edgars Vītols), „Latvis” (diriģents Edgars Račevskis). Īpašie viesi būs Rīgas Doma zēnu koris, (Mārtiņš Klišāns), Jānis Laurs (čells) un Juris Vizbulis (tenors). Koncertmeistare Sarmīte Ārenta, koncerta mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss. Programmā izskanēs latviešu komponistu — Pētera Vaska, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Jāņa Kalniņa, Maijas Einfeldes, Uģa Prauliņa, Valdemāra Ozoliņa un Pētera Barisona — skaņdarbi. Šo koncertu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde. Bezmaksas ielūgumi no 7. maija saņemami baznīcas kasē.

Rīgas Latviešu biedrības namā un koncertzālē „Ave Sol”

12. maijā jauks svētku koncerts „Nākam mēs no šūpļa dziesmas” būs arī Rīgas Latviešu biedrības namā plkst. 19:00, bet koncertzālē „Ave Sol” plkst. 18:00 ikviens gaidīts koncertuzvedumā „Pasaules tautu šūpuļdziesmas”, kuras kopā ar jaukto kori „Laudate”, instrumentālistiem, Rīgas Kamerorķestri izpildīs solisti Sniedze Kaņepe un Jānis Kurševs.

Mātes dienai veltītais akustiskais koncerts “Igo: Mātei”

12.maijā Kultūras pils “Ziemeļblāzma” Lielajā zālē notiks Mātes dienai veltīts akustiskais koncerts “Igo: Mātei”. Koncerta sākums – plkst.12. Igo akustiskais koncerts” Ziemeļblāzmā” gaidāma kā neformāla, sirsnīga tikšanās un vienlaikus dziedātāja veltījums visām mātēm, meitām, sievietēm. Igo, būdams ne tikai dziedātājs, bet arī mākslinieks un dzejnieks, iecerējis papildināt koncertu ar saviem dzejoļiem, stāstiem par bērnību, atmiņām par savu mammu. Koncerta klausītāji dzirdēs gan iemīļotās Igo dziesmas, gan arī jaunus skaņdarbus, kas tapuši kopā ar Jāni Strazdu: “Ugunszīme”, “Ieelpots”, “Ar Tevi”, “Vējš sola lapai debesis”, “Mēs ejam”, “Ja tā nav”, “Vēstule”, “Dzeltenās kurpes”, “Zīlīte” un daudzus citus.

Foto: publicitātes

Rīgas jaukto koru grupa aicina uz Mātes dienas koncertu “Viss, kas (d)zied”

12. maijā plkst. 13.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks koncerts “Viss, kas (d)zied”, kurā piedalīsies Agitas Ikaunieces-Rimšēvičas Rīgas jaukto koru grupa.  Agitas Ikaunieces-Rimšēvičas Rīgas jaukto koru grupa, septiņi talantīgi kolektīvi: “Domino” (diriģents Eduards Fiskovičs), “Fēnikss” (diriģents Ēriks Kravalis), “Jasmīnas koris” (diriģente Agita Ikauniece-Rimšēviča), “Konvents” (diriģente Gerda Griķe), “Mārtiņkoris” (diriģente Kristiāna Krieva), “Sonante” (diriģente Inga Graumane), Emīla Dārziņa jauktais koris (diriģente Nora Kalniņa), kā arī Maija Gredzena, Elīna Seile (balsis), Zane Sniķere (kokle), Aldis Liepiņš (klavieres), Indris Egle (oboja), Raimonds Gulbis (kahons), Ernests Mediņš (sitaminstrumenti) – visām māmiņām veltīs sirsnīgu koncertu “Viss, kas (d)zied”.

Foto: publicitātes

Vairāk par koncertu

Starptautisks Mātes dienai veltīts Rīgas Dizaina tirgus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu