ASV Tieslietu ministrija pārbaudīs Millera izmeklēšanas likumību (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV ģenerālprokurors Bils Bārs
ASV ģenerālprokurors Bils Bārs Foto: AFP/SCANPIX

ASV tieslietu ministrs Viljams Bārs norīkojis prokuroru izpētīt, kā veikta izmeklēšana lietā par Krievijas iespējamo jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, un noteikt, vai informācija par prezidenta Donalda Trampa kampaņas sakariem ar Krieviju ievākta likumīgi, atklājis informēts avots.

Avots, kurš vēlējās palikt anonīms, sacījis, ka Bārs uzticējis šo uzdevumu Konektikutas apgabala prokuroram Džonam Darenam.

Izmeklēšanā tiks pētīts, vai valdības metodes informācijas ievākšanā saistībā ar Trampa kampaņu bijušas "likumīgas un atbilstošas".

Darens iepriekš izmeklējis korupciju tiesībsargājošās iestādēs, ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) videoierakstu iznīcināšanu un Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) Bostonas nodaļas saistību ar gangsteriem.

Veicot šo izmeklēšanu, Darens saglabās Konektikutas apgabala prokurora posteni.

ASV īpašais prokurors Roberts Millers pēc savas izmeklēšanas noslēguma iesniedza ziņojumu ASV Tieslietu ministrija. Bārs dažas dienas pēc tam nāca klajā ar īsu vēstuli, kurā atreferēja apmēram 400 lappuses garo Millera izmeklēšanas ziņojumu. 

Vēlāk tika publiskots Millera ziņojums, kurā daļa informācijas bija aizklāta. Bārs kopš tā laika ticis kritizēts par Millera ziņojuma atreferēšanu tādā veidā, kas Trampu parāda labākā gaismā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu