Spručs: Esmu par atklātu lobiju ES ietvaros (1)

Toms Rātfelders
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Portāla TVNET Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debašu raidījumā «Nākamā pietura – Brisele» tiek diskutēts par Eiropai un arī Latvijai svarīgiem jautājumiem. Raidījuma otrajā sērijā par Eiropu diskutēja Ojārs Ēriks Kalniņš no partiju apvienības «Jaunā Vienotība» un Roberts Spručs no partijas «KPV LV».

Diskusijas laikā Spručs norādījā, ka lobija ietekme Eiropas Savienībā vienmēr ir pastāvējusi un vienmēr būs. Tomēr šim lobijam būtu jābūt atklātam. «Lobijs nedrīkst būt slēpts un tas nedrīkst būt aiz slēgtām durvīm, kur kāds vienojas par viņam vien zināmajiem nākamajiem pieciem soļiem uz priekšu,» apgalvo Spručs. «Ja viss notiek atklāti un diskusiju veidā, tad lobijs ir atbalstāms, jo mēs nevaram teikt, ka rīt nebūs lobija. Tā ir bijis un būs,» nobeidz KPV LV kandidāts.

Līdzīgās domās bija arī otrs diskusijas dalībnieks - Ojārs Ēriks Kalniņš. Politiķis norādīja, ka lobēšana ir «normāla lieta». «Katra interešu grupa un sabiedrības daļa grib ietekmēt un uzrunāt politiķus. Tomēr ir jābūt atklātībai un ir jāzina kas aiz tā slēpjas un kas to finansē un kas ir lobija patiesie mērķi,» saka Kalniņš. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu