Jaunzēlandes valdība atsakās no saņemtā "kukuļa" pūķu jautājuma pētniecībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Džasinda Ārderna
Džasinda Ārderna Foto: AFP / Scanpix

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna atteikusies no “kukuļa”, ko viņai nosūtījusi kāda 11 gadus veca meitene, kas vēlējusies, lai valdība pievēršas pūķu pētniecības jautājumam, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Meitene vārdā Viktorija nosūtījusi Jaunzēlandes valdībai adresētu vēstuli, kurā viņa raksta ka viņa vēloties kļūt par pūķu dresētāju un tāpēc viņai esot nepieciešams, lai valdība viņai piešķir telekinēzes spējas.

Savai vēstulei meitene bija pievienojusi arī piecus Jaunzēlandes dolārus (aptuveni trīs eiro), kas, acīmredzot, uzskatāms par kukuli šī jautājuma ātrākai virzīšanai Jaunzēlandes valdībā.

Viktorija saņēmusi oficiālu Jaunzēlandes valdības atbildi, kurā Ārderna norāda, ka viņas valdība “šobrīd neveic nekādu darbu pūķu jautājumā”.

“Tādējādi es atgriežu tev kukuļa naudu un novēlu visu to labāko tavos telekinēzes, telepātijas un pūķu meklējumos,” teikts Jaunzēlandes premjerministres atbildē.

Premjerministre uz oficiālās vēstules gan ar roku vēlāk pierakstījusi piebildi: “P.S. Es tomēr no tiem pūķiem uzmanīšos. Vai viņi valkā uzvalkus?”

Informācija par mazās Viktorijas saraksti ar Jaunzēlandes valdību sabiedrības uzmanības lokā nonāca pēc tam, kad kāds sociālā tīkla “Reddit” lietotājs tajā ievietojis attēlu ar Ārdenas vēstuli, apgalvojot, ka viņa mazā māsa mēģinājusi piekukuļot Džasindu.

“Reddit” lietotājs uzsvēris, ka viņa māsa vēlējusies noskaidrot, kas Jaunzēlandes valdībai zināms par pūķiem un vai tā kādu no tiem jau ir atradusi.

Lietotājs arī norāda, ka meitenes interesi par telekinēzi esot veicinājis populārais zinātniskās fantastikas seriāls “Stranger Things”.

Džasindas Ārdernas birojā raidsabiedrībai BBC apstiprināja, ka Ārdernas vēstule meitenei esot īsta – tā nosūtīta aprīļa beigās.

Šī nav pirmā reize, kad Ārdena atbild uz bērnu vēstulēm.

Martā kāds sociālā tīkla “Twitter” lietotājs bija ievietojis attēlu, kurā redzama vēstule, ko Ārdena nosūtījusi kādai astoņus gadus vecai meitenei, tādējādi atbildot uz viņas valdībai nosūtīto vēstuli, kurā viņa atzinīgi novērtē valdības lēmumu aizliegt bīstamos ieročus.

“No tavas vēstules noprotams, ka tu, Lūsij, es laipna un līdzjūtīga meitene. Es gribu tevi iedrošināt tevi turpināt izplatīt šo laipnību visu tavu turpmāko dzīvi,” teikts Ārdenas atbildes vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu