Eiropā ierodas jaunais Ford Ranger Raptor pikaps (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Eiropā ieradies jaunais Ford Ranger Raptor, kas ir Eiropā vispārdotākā pikapa vispārākā versija. 

Ford Performance izstrādātais Ranger Raptor aprīkots ar 2 litru EcoBlue dīzeļdzinēju, kas attīsta 213 ZS un 500 Nm, kā arī Ford jauno 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Automobili papildina Ford Performance šasija un balstiekārta, kas optimizēta ātrai braukšanai pa jebkādiem ceļiem. ​Salīdzinājumā ar Ranger XLT jaunā modeļa klīrenss ir palielināts par 51 mm (283 mm), kā arī tā šķērsbāze ir par 150 mm platāka. Modelim arī paredzēti speciāli FOX amortizatori, kas nodrošina spēcīgāku amortizāciju ekstremālos apstākļos un vieglāku amortizāciju normālos apstākļos, gādājot par plūstošu braucienu pa normālu ceļu. Tāpat jāpiebilst, ka priekšējo amortizatoru gājiens ir palielināts par 32%, bet aizmugurējo amortizatoru gājiens palielināts par 18%. Auto var šķērsot 850 mm dziļas ūdenstilpes.

Amortizatorus balsta alumīnija kontroles pleci ar priekšā izvietotiem un uz āru izvirzītiem amortizatoru ieliktņiem. Spirālveida aizmugurējās balstiekārtas izkārtojums ar iestrādātu Vata savienojumu, kas ļauj asij kustēties uz augšu un uz leju, tikmēr minimizē virsbūves svārstības. Arī bremžu diski ir lielāki nekā standarta modelim, un to diametrs sasniedz 332 mm kā priekšā, tā aizmugurē. Kontaktu ar ceļu veido BF Goodrich 285/70 R17 riepas.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Ranger Raptor piedāvā izvēlēties kādu no sešiem apvidus pārvaldības sistēmas režīmiem, lai tiktu galā visdažādākajos apvidos un braukšanas scenārijos. To vidū ir:

  • standarta režīms — uzsvars uz komfortu, degvielas ekonomiju un patīkamu braukšanu;
  • sporta režīms — atsaucīgāka vadāmība un veiktspēja uz ceļa;
  • zāles/grants/sniega režīms — drošai un pārliecinošai braukšanai pa bezceļiem uz slidenas un nelīdzenas virsmas;
  • dubļu/smilšu režīms — automobiļa reakcijas pielāgošana optimālai vilkmei un inercei dziļās, mīkstās vietās, piemēram, mīkstās smiltīs un dubļos;
  • klinšu režīms — īpaši piemērots klinšainam apvidum mazā ātrumā, kur ir svarīga plūstoša kontrole;
  • Bahas režīms — reakcijas pielāgošana ātrai braukšanai pa bezceļiem, kā tas nepieciešams slavenajā Bahas tuksneša rallijā.
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Ford 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba ir aizgūta no F-150 Raptor un veidota no augstas izturības tērauda, alumīnija sakausējumiem un kompozītmateriāliem, kas palielina izturību un samazina svaru. Plašais pārnesumu diapazons nodrošina labāku paātrinājumu un atsaucību, kā arī garantē 8,9 l/100 km degvielas patēriņu un 233 g/km CO2 izmešu daudzumu.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Par komfortu un ērtībām jaunajā Ranger Raptor cita starpā gādā Ford SYNC 3 komunikācijas un izklaides sistēma, kas ļauj autovadītājiem kontrolēt audiosistēmu, navigāciju un pievienotus viedtālruņus, izmantojot vienkāršas sarunvalodas balss komandas. Sistēmā bezmaksas iekļauta Apple CarPlay un Android Auto, un tā ietver SYNC AppLink, kas nodrošina balss aktivizācijas funkciju plašam viedtālruņu lietotņu klāstam.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Sistēmas centrālo 8 collu skārienekrānu var vadīt ar pirkstu satuvināšanas un vilkšanas žestiem, turklāt tajā ir iebūvēta satelītnavigācijas sistēma, kas attālās vietās darbojas autonomi, pat iezīmējot vietu, pa kuru automobilis ir braucis, ja teritorija ir nezināma. Savienojamību ceļā nodrošina iebūvētā modema tehnoloģija FordPass Connect.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Tai pašā laikā Ranger Raptor ir īsts darba zirgs. Zem modificētā aizmugurējā bampera iestrādāts sakabes āķis ar 2500 kg vilktspēju. Diviem priekšā izvietotajiem vilkšanas āķiem ir 4635 kg vilktspēja, bet diviem āķiem aizmugurē - 3863 kg vilktspēja. 1560x1575 mm lielais iekraušanas paliktnis paredzēts tiem, kas dodas izbraucienos nedēļas nogalēs un vēlas līdzi paņemt ne tikai darba aprīkojumu un piederumus, bet arī motociklus vai ūdensmotociklus. 

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford

Ford Ranger ir Eiropā visvairāk pārdotākais pikaps. Pirmajā 2019. gada ceturksnī visā pasaulē ir pārdoti 13 600 automobiļi, kas ir par 15% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor Foto: Ford
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu