Uz "Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel" terases jumta izvietoti bišu stropi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Ieva Lūka

Par godu starptautiskajai bišu dienai uz viesnīcas "Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel" terases jumta sadarbībā ar dravniecības "Baltu dravas" biškopi Jāni Šnikvaldu uzstādīti 10 bišu stropi, plānojot šovasar ievākt 500 kilogramu medus, informē "Radisson Blu" pārstāve Agija Kola-Kanča.

Viesnīcas pārstāve norāda, ka bišu stropi uz terases jumta izvietoti, lai veicinātu dabas daudzveidību pilsētā un pievērstu sabiedrības uzmanību bišu būtiskajai lomai dabā un to iznīkšanas riskam.

"Radisson Blu" direktors Gerhards Erasmus skaidro, ka

ikviens no bišu stropiem liepu ziedēšanas laikā divu nedēļu garumā varētu ienest 30 līdz 60 kilogramu medus, ko pēc tam ne tikai pasniegs viesiem ēdienreizēs, bet viesnīca izmantos arī medalus un medus liķiera brūvēšanā.

Savukārt biškopis Šnikvalds atklāj, ka bišu saimes, kuras izvietotas pilsētās, spēj ievākt ne tikai vairāk, bet arī augstvērtīgāku medu nekā laukos, jo pilsētās ir daudz apstādījumu, dārzu un parku, mazākas temperatūras svārstības, kā arī pilsētvide ir brīva no konvencionālajā lauksaimniecībā izmantojamām, bitēm un cilvēkam kaitīgajām pesticīdu atliekvielām. No bitēm iegūst arī pati pilsēta, jo tajā tiek apputeksnēti ziedi.

"Radisson Blu" un dravniecības "Baltu dravas" sadarbība sākās pirms trim gadiem, kad uz viesnīcas "Radisson Blu Elizabete" jumta iepretim Vērmanes dārzam tika izveidota bišu drava ar 12 stropiem.

Bišu stropi uz minētās viesnīcas jumta bija no 17.jūnija līdz 18.jūlijam, kas tām ļāva saražot vairāk nekā 300 kilogramu medus. Pēc tam sadarbībā ar Madonas alusdarītavu tika izgatavots medalus "Beer", kas tika tirgots viesnīcas bārā.

Pasaules bišu diena katru gadu atzīmēta 20.maijā, lai atzīmētu bišu lomu pasaules ekosistēmas veidošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu