Porošenko prezidentūras laikā zaudējis miljardiera statusu (2)

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko sava termiņa laikā zaudējis miljardiera statusu, vēsta raidorganizācija "Bloomberg". Porošenko prezidentūras laikā zaudējis gandrīz 40% savas turības.

Pirmdien tika inaugurēts jaunais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš vēlēšanās pārliecinoši sakāva Porošenko.

Pēc prezidenta pilnvaru nolikšanas Porošenko bagātība lēsta ap 705 miljoniem ASV dolāru (632 miljoniem eiro), liecina "Bloomberg Billionaires Index". Tas ir par nepilniem 40% mazāk nekā pirms stāšanās amatā.

Porošenko nozīmīgākais ienākumu avots ir šokolādes un konditorejas izstrādājumu ražotāju grupa "Roshen".

Porošenko "Roshen" izveidoja 1996.gadā, apvienojot vairākus šokolādes, cepumu un kūku ražotājus. "Roshen" kļuva par lielāko konditorejas izstrādājumu ražotāju Ukrainā.

"Roshen" 2012.gadā saražoja 400 000 tonnas saldumu, taču nākamo divu gadu laikā saražotais apjoms nokritās par 25%, jo Krievijā "Roshen" produkti tika aizliegti. Turklāt Ukrainas ekonomika joprojām atkopjas no 2014.gada Krimas okupācijas un konflikta Austrumukrainā.

Porošenko pieder arī banka, televīzijas kanāls, apdrošināšanas kompānija un vairāki pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumi.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Porošenko solīja, ka ievēlēšanas gadījumā pārdošot "Roshen". To viņš neizdarīja, bet 2016.gada janvārī savas uzņēmuma daļas uz laiku uzticēja citiem līdzekļu pārvaldniekiem.

Nomainot Porošenko, Zelenskis iesniedza savu ienākumu deklarāciju par 2018.gadu. Tajā uzrādīti viņa nekustamie īpašumi, auto un iekrājumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu