"Huawei": kompānija kļūst par ASV valdības terorizēšanas upuri (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei logotips
Huawei logotips Foto: Andy Wong / AP

Ķīnas tehnoloģiju kompānija "Huawei" otrdien apsūdzēja ASV par tās terorizēšanu un brīdināja Eiropu nebūt "bezrūpīgi apmierinātai" situācijā, kad ASV cenšas bloķēt "Huawei" piekļuvi tirgiem un tehnoloģijām.

"Huawei" pārstāvis Eiropas Savienības (ES) institūcijās Abrahams Liu sacīja, ka viņa pārstāvētajai kompānijai un Eiropai esot kopīgas intereses, un solīja censties mazināt ES bažas par drošību saistībā ar 5G mobilās tehnoloģijas ieviešanu.

"Tagad "Huawei" kļūst par ASV valdības terorizēšanas upuri," Liu sacīja preses konferencē "Huawei" birojā Briselē.

"Tas nav tikai uzbrukums "Huawei". Tas ir uzbrukums liberālai, noteikumos balstītai kārtībai. Tas ir bīstami," viņš piebilda.

Liu brīdināja, ka šodien ASV vēršas pret "Huawei", kas tiek apsūdzēta par ciešām saitēm ar Ķīnas izlūkdienestiem, bet nākotnē līdzīgi varētu ciest jebkura cita kompānija.

"Ja mēs pievērsim acis, kādas nākotnē būs iespējamās sekas tādai bezrūpīgai apmierinātībai?" viņš retoriski jautāja.

Liu uzsvēra, ka viņa pārstāvētais uzņēmums Eiropā darbojas gandrīz 20 gadu, tajā strādā 12,2 tūkstoši cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir vietējie darbinieki. Pēc "Huawei" pārstāvja teiktā, uzņēmumam bijusi nozīmīga loma, darbojoties Eiropas ekonomikas interesēs.

Vienlaikus viņš runāja arī par aizdomām Eiropā par "Huawei" attiecībām ar Ķīnas izlūkdienestiem.

Martā Eiropas Komisija prezentēja plānu, lai garantētu drošu 5G telekomunikāciju tīklu ieviešanu, jo dažas Eiropas valstis ir iesaistījušās sarunās ar "Huawei" par tās izstrādātās tehnoloģijas izmantojumu.

"Mēs "Huawei" saprotam Eiropas valstu valdību bažas par drošību un esam gatavi tādēļ spert papildu soļus," paziņoja Liu.

"5G ir nozīmīgs, tādēļ "Huawei" kā jomas līderis ir gatavs parakstīt pretspiegošanas līgumus ar valdībām un klientiem visās Eiropas Savienības dalībvalstīs," viņš sacīja.

Tramps noteicis aizliegumu ASV uzņēmumiem sadarboties ar "Huawei", kas varētu kļūt par līderi pasaulē 5G tehnoloģijas ieviešanā. Ir izveidots tā dēvētais melnais saraksts ar kompānijām, kas uzskatāmas par "nepieņemamu risku ASV valsts drošībai". Analītiķi ir pārliecināti, ka šāda rīcība ir acīmredzama vēršanās pret "Huawei".

ASV izlūkdienesti pauž pārliecību, ka "Huawei" saņem Ķīnas armijas atbalstu un tās aprīkojums var sniegt Ķīnas izlūkdienestiem piekļuvi citu valstu sakaru tīkliem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu