Sudraba uzskata, ka globālais bizness izjauc citu valstu kārtību (10)

Toms Rātfelders
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Portāla TVNET Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debašu raidījumā «Nākamā pietura – Brisele» tiek diskutēts par Eiropai un arī Latvijai svarīgiem jautājumiem. Raidījuma ceturtajā sērijā uz žurnālista un politologa Toma Rātfeldera jautājumiem atbildēja Ingūna Sudraba no partiju apvienības «Atmoda».

Diskusijas laikā Sudrabai tika uzdots jautājums par Eiropas Savienības armijas nepieciešamību. Kundze atbildēja, ka ārpolitikai būtu jābūt tādai, kura iesaistās nevis tad, kad konflikts jau ir, bet dara visu, lai šie konflikti nerastos. «Mēs labi apzināmies, ka lielākā daļa konfliktu pasaulē veidojas tikai tāpēc, ka globālam biznesam ļoti gribas pārdalīt resursus. Tam šo resursu trūkst, un tiek meklētas resursu iegūšanas iespējas citās valstīs un tiek izjaukta šo valstu kārtība. Iet ar lozungu demokrātija, bet faktiski vēlas saņemt naftas atradnes vai citu līdzīgu resursu. Šeit nav intereses patiešām mainīt cilvēku dzīvi un padarīt to augstāk attīstītu,» norāda Sudraba.

Politiķe kā piemēru min notikumus Ukrainā. «Miers tur nav iestājies, un šodien vairs nevienu neinteresē, kā cilvēki tur dzīvo. Interesē tikai pārdalīt resursus,» apgalvo politiķe.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu