Goša: praids simbolizē LGBT cilvēku brīvību

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X

TVNET sāk jaunu raidījumu ciklu "Komforta zona". Katru nedēļu raidījuma ietvaros notiks intervija par aktuālu tēmu ar interesantu un Latvijā pazīstamu cilvēku. Saistībā ar gaidāmo Baltijas Praidu, kas šogad notiks Viļņā, TVNET aicināja uz sarunu vienu no visatpazīstamākajām LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) tiesību aktīvistēm Latvijā Evitu Gošu. 

Intervijā ar cilvēktiesību aktīvisti TVNET apsprieda situāciju ar seksuālo minoritāšu tiesībām Latvijā, bērnu audzināšanu viendzimuma pāru savienībās kā arī praida nozīmi. 

Pēc Gošas domām, bez Latvijā notikušajiem gājieniem par atbalstu seksuālām minoritātēm nebūtu iespējama diskusija par šīs iedzīvotāju grupas tiesību aizsardzību. 

"Man personīgi praids simbolizē LGBT cilvēku redzamību, brīvību. Manuprāt, Latvijā praidiem ir bijusi ļoti liela nozīme tieši redzamības ziņā un problemātikas aktualizēšanas ziņā. Jo es uzskatu, ka bez praidiem mēs nebūtu situācijā, kurā vispār runājam par to, ka ir nepieciešama tiesiskā aizsardzība LGBT veidotām ģimenēm un ka ir nepieciešami normatīvie akti, kas tiešām aizsargātu pilnīgākā mērā LGBT cilvēkus no diskriminācijas," intervijā TVNET pauda Goša.

Pilnu interviju ar Evitu Gošu skatieties un lasiet TVNET jau piektdien, 24. maijā! 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu