Itālijas antimafijas komiteja: Berluskoni ir necienīgs Eiroparlamenta kandidāts (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas parlamenta antimafijas komiteja ceturtdien pasludināja piecus Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātus par "necienīgiem" kandidēt, un viens no viņiem ir miljardieris un bijušais trīskārtējais premjerministrs Silvio Berluskoni.

Starp šiem kandidātiem ir vēl trīs no Berluskoni labēji centriskās partijas "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija") un viens no galēji labējās partijas "Casa Pound". Viņi visi pašlaik ir pakļauti izmeklēšanai vai tiek tiesāti par noziegumiem, informēja komitejas priekšsēdētājs Nikola Morra.

Komitejas deklarācija tomēr neatturēs šos kandidātus no balotēšanās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kuras Itālijā notiks svētdien.

Mediju magnātam Berluskoni ir izvirzītas vairākas apsūdzības tā sauktajā Rūbijgeitas skandālā, kas saistīts ar viņa rīkotām ballītēm un tolaik 17 gadus vecu marokāņu naktsklubu dejotāju Karimu al Mahrugu, kura bija pazīstama ar iesauku "siržu lauzēja Rūbija".

82 gadus vecais Berluskoni pašlaik tiek tiesāts par to, ka esot samaksājis lieciniekam, lai tas sniegtu nepatiesu liecību par viņa bēdīgi slavenajām "bunga bunga" ballītēm.

Pret Berluskoni arī notiek izmeklēšana vai tiesiska vajāšana par šo ballīšu liecinieku uzpirkšanu Milānā, Sjēnā, Romā un Turīnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu