Prezentē jaunas paaudzes sistēmu ādas vēža agrīnai atklāšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viens no pasaules vadošajiem medicīnisko attēlveidošanas sistēmu ražotājiem dermatoloģijai “FotoFinder Systems GmbH” izstrādājis inovatīvu jaunas paaudzes iekārtu agrīnai ādas vēža diagnostikai. Jaunā tehnoloģija “Bodystudio ATBM master” ļauj veikt visa ķermeņa dermatoskopiju, kas ir nākamais solis automatizētās visa ķermeņa kartēšanas tehnoloģijas attīstībā. Papildus ādas vēža diagnostikai ierīces papildu moduļi ļauj veikt matu diagnostiku, kā arī estētikas manipulācijas un, izmantojot PASIscan tehnoloģiju, arī procedūras psoriāzes pacientiem.

Sistēmas pamatā ir iekārtu, kameras tehnoloģiju un specializētās programmatūras mijiedarbība. Jaunā tehnoloģija ļauj veikt ādas vēža diagnostiku pilnas ķermeņa dermatoskopijas veidā. Izmantojot ārkārtīgi augstas izšķirtspējas (50 megapikseļu) polarizētas un īpaši apstrādātas ķermeņa fotogrāfijas, ārsts var novērtēt bojājumu struktūru, pamatojoties uz klīnisko attēlu.

Augstas kvalitātes video dermatoskopi ļauj vizuāli nokļūt vēl dziļāk ādas mazākajās šūnu struktūrās – ar palielinājumu līdz 400x. Integrētā pilnībā automatizētā Bodyscan tehnoloģija no kopējā ķermeņa attēla identificē esošos ādas bojājumus un sakārto attēlus to svarīguma secībā. Tas ļauj ārstam identificēt tieši netipiskas dzimumzīmes vai bojājumus.

Iekārtā tiek izmantota mākslīgajā intelektā balstītā programmatūra “Moleanalyzer pro”, kas sniedz atbalstu ārstiem, analizējot ādas bojājumus un veicot to riska izvērtējumu. Sistēma balstās uz vienu no svarīgākajiem mākslīgā intelekta mācīšanās algoritmiem, kas līdz šim izmantoti klīniskajos testos. Heidelbergas Universitātes slimnīcas veiktajā “Man Against Machine”* pētījumā “FotoFinder” algoritms ieguva ļoti augstu vērtējumu attiecībā uz jutīgumu un specifiskumu. Diagnostikas precizitātes ziņā tas var sacensties ar pieredzējušiem dermatoskopijas ekspertiem.

“FotoFinder” uzskatāms par līderi, integrējot mākslīgo intelektu (MI) agrīnā ādas vēža atklāšanas tehnoloģijā. “Bodystudio ATBM master” pirmo reizi publiski tiks prezentēta 24.pasaules dermatoloģijas kongresā, kas no 10.līdz 15.jūnijam notiek Milānā.

“FotoFinder” ir vairāk nekā 25 gadu pieredze ādas attēlveidošanas sistēmu izstrādē. Uzņēmums attīstījis tehnoloģijas un metodes, kas šobrīd ir nozares standarti. Bavārijā izstrādātās progresīvās tehnoloģijas cīņā ar ādas vēzi augstu novērtē nozares vadošie eksperti visā pasaulē. Visas “FotoFinder” sistēmas tiek izgatavotas uzņēmuma ražotnē Bādbirnbahā, Bavārijā (Vācijā). Uzņēmumam ir filiāles arī Itālijā, Spānijā, Apvienotajā Karalistē un ASV, un uzņēmuma globālo klātbūtni nodrošina vispasaules partneru tīkls. “FotoFinder” ir DIN EN ISO 13485:2016 sertifikācija, uzņēmums saņēmis virkni apbalvojumu par korporatīvo pārvaldību un dizainu.

“FotoFinder” ieguvis virkni apbalvojumu, kuru vidū ir Bavārijas Eksporta balva, Red Dot Dizaina balva, kā arī tas ticis atzīts par vienu no Lejasbavārijas inovatīvākajiem uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu