VARAM valsts sekretāra amatā ieceļ Edvīnu Balševicu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edvīns Balševics
Edvīns Balševics Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra amatā šodien, 28. maijā, iecēla līdzšinējo Tiesu administrācijas direktoru Edvīnu Balševicu.

VARAM valsts sekretāra amats bija vakants kopš 2.maija, kad darbu ministrijā oficiāli atstāja līdzšinējais valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) paudis gandarījumu, ka ministrijas darbu "organizēs zinošs profesionālis, kura līdzšinējā darba pieredze noteikti būs vērtīga, īstenojot VARAM izvirzītās prioritātes."

Balševics kā vienu no savām prioritātēm jaunajā amatā izvirzījis ministrijas kopējās kapacitātes stiprināšanu, nodrošinot ilgtspējīgu, efektīvu politiku, kas vērsta uz personāla attīstību, modernām tehnoloģijām un darba efektivitāti.

"Ir vismaz divi instrumenti, kas spēj nodrošināt pilnveidošanos un attīstību. Tas ir intelektuālais ieguldījums un moderno tehnoloģiju izmantošana," pauž Balševics.

Par svarīgu uzdevumu viņš uzskata arī e-pakalpojumu modernizāciju, kas būtu balstīta uz iedzīvotāju un uzņēmēju dzīves situāciju vajadzībām, valsts IKT resursu centralizētu attīstību, vides pārraudzības iestāžu kapacitātes stiprināšanu, kā arī administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, lai izveidotu ilgtspējīgas un ekonomiski spēcīgākas pašvaldības.

Pēc ministrijas paustā, Balševica iegūtā kvalifikācija - bakalaura grādi tiesību zinātnēs un informācijas tehnoloģiju jomā, maģistra grāds vadības zinībās -, kā arī ilgstošā pieredze darbā valsts pārvaldē, ir atbilstoša, lai sekmīgi pildītu VARAM valsts sekretāra amata pienākumus, nodrošinot civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un ierēdņa kvalifikācijas izaugsmes veicināšanu.

Arī pats Balševics ir piekritis pārcelšanai no Tieslietu ministrijas uz VARAM. Darbu VARAM ministrijā viņš sāks 4.jūnijā.

Tiesu administrācijas direktors Balševics bija kopš 2009.gada. Tāpat kopš 2009.gada viņš ir Latvijas Tiesnešu mācību centra padomes loceklis un kopš 2016.gada Eiropas tiesību akadēmijas padomes loceklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu