Rosīgie kaimiņi no Ādažiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Kampaņas “Draudzīgie kaimiņi” ietvaros, kuru rīko SIA “Husqvarna Latvija”, mums bija iespēja iepazīties ar kaimiņiem no Ādažiem.

Šo kaimiņu pulciņu veido četras ģimenes. Kaimiņi iepazinās pirms 4 gadiem, uzsākot māju būvniecību, taču tuvāka draudzība sākusies bērnu dēļ.

Ernests stāsta: “Viņi ir vai nu pie viena, vai pie otra pagalmā, vai pie trešā mājās, kā nu kurā dienā, un tad arī vecākiem ir jātur līdzi. Katru dienu vārtiņi ir vaļā, un bērni skraida šurpu turpu.”

Bērnu rosība ir nemitīga, un tā ir kā viena no kaimiņu aktivitātēm. Kaimiņiem ir arī viena liela un kopīga kūpinātava. Kad plānots kūpināt zivis vai vistas, tad tiek apzvanīti kaimiņi, lai noskaidrotu, cik tad daudz nepieciešams kūpināt, lai pietiktu visiem.
 

Kaimiņi kopā svin arī svētkus – Jāņus, Jauno gadu. Un arī paši katru gadu rīko savu pasākumu – Vēja ielas svētkus. Šie svētki ir jau kā tradīcija, pulcējas ģimenes no visām tuvējām mājām. Tiek nolemts, kādu ēdienu katrs sagādās, kādas atrakcijas tiks īrētas. Pirms tam kaimiņi sakopj pļavu un noorganizē mūziku. Šie svētki kaimiņus ļoti saliedē!

Pļava, kurā tiek rīkots svētku pasākums, tiek kopta regulāri, un tā ir kaimiņu pašu vēlme radīt skaistu apkārtni. Kaimiņi ir gan uzcēluši kopīgu pagrabu, kas robežojas starp zemes gabaliem, gan palīdzējuši viens otram dārzā paveikt lielākus zemes darbus, gan regulāri dodas tīrīt ūdenstilpnes krastu no saaugušajiem krūmiem.

Ernests secina: “Kā es esmu sapratis, kaimiņš – tas ir daļēji bezmaksas darba spēks. Viens tu vari izdarīt vienu lietu, kopā ar kaimiņu jau trīs lietas.”

Kaimiņi joko, ka grābekli aizņemties nav jālūdz, to vienkārši paņem! Šī iemesla dēļ darbarīki tiek aptīti ar krāsainu līmlenti, lai zinātu to piederību.

Viena no Ādažu kaimiņu ģimenēm ir cīruļi, otra - pūces, tāpēc ieviests likums – skaļie dārza darbi drīkst sākties tikai no 10:00. Kaimiņš Māris gaida, kad pulkstenis sitīs 10 un varēs sākties darbi, bet labprāt to darītu agrāk, tāpēc ļoti priecātos par akumulatora produktiem.

Kaimiņi stāsta, ka pieredze ar benzīnu darbināmajām ierīcēm ir bijusi negatīva, jo jābūt zinošiem un uzmanīgiem, un tāpēc kaimiņi vēlas laimēt akumulatora darbarīkus, lai visas savas ieceres varētu izpildīt viegli, klusi un baudot procesu!

Ernests novēl arī citiem kaimiņiem Latvijā atrast kopīgu teritoriju, ko kopt, un ierīkot vārtiņus starp žogiem!

Māris papildina, ka kaimiņu attiecības ļoti atvieglo dzīvi: “Kad ir labas attiecības starp kaimiņiem, nav jāsaspringst un jādomā, viss notiek dabiski un viegli, tas ir forši!”

Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, Tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu