Āgenskalna tirgū “Āgenskalna bērni” un “Olgas disenīte”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

2. jūniju Āgenskalna tirgū veltīsim Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, tāpēc aicinām uz bērnu un jauniešu pasākumu “Āgenskalna bērni”, kura laikā notiks vairāk nekā 10 bezmaksas darbnīcas. Svētdienas centrālais notikums būs Olgas Rajeckas rīkotais bērnu un jauniešu talantu konkurss “Olgas disenīte”, kurā varēs vērot dažādu Rīgas un Pierīgas ansambļu priekšnesumus. Programmu dažādos arī “Capoeira” un “Baleta klases” priekšnesumi.

Darbnīcās būs iespēja piedalīties “BlindArt” taktilās glezniecības vai otrreizējās pārstrādes jeb zero waste darbnīcās, kā arī iemēģināt roku apvienības “Young Folks LV” mākslinieku, zinātnes, mūzikas, valodu vai foto darbnīcās. Bērni aicināti piedalīties skiču konkursā, kura rezultātā Āgenskalna tirgus pagalms iegūs lielformāta stikla mākslas darbu.

Pasākuma programma

Skatuve

11.00-13.30 Olgas Rajeckas jauno talantu konkurss “Olgas disenīte”, piedalās bērnu vokālās grupas no Rīgas – “Rasa“, “Pumpuriņi“, “Tev un man“, “Jūras akmentiņi“, “Notis pusnotis“

13.30-14.15 Capoeira dejas priekšnesumi un meistarklase bērniem

14.15-15.00 baleta studijas “Baleta klase” koncerts

Darbnīcas

12.00-14.30 “BlindArt” taktilās glezniecības darbnīcā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja līdzdarboties tumšās mākslas darbnīcā un radīt mākslu aizsietām acīm

12.00-15.00 zero waste darbnīcā jaunieši stāstīs par piesārņojuma problēmu, materiālu pārstrādi un zaļu dzīvesveidu, kā arī rīkos meistarklasi “Otrā dzīve”

12.00-15.00 “Young Folks” aicinās kopā radīt radošo darbu

12.00-15.00 fotokvestā būs spēle bērniem, pusaudžiem un visai ģimenei, kurā varēs pildīt dažādus uzdevumus tirgus teritorijā (6+ gadi)

12.00-15.00 zinātņu darbnīca

12.00-15.00 valodu darbnīcā varēs apgūt dažādu valodu pamatus

11.00-13.00 mūzikas darbnīcā bērniem būs iespēja izmēģināt dažādus mūzikas instrumentus, ko mācīs spēlēt “Young Folks” dalībnieki

Īpaši jāizceļ, ka plkst. 12.00-14.00 bērni un jaunieši gaidīti piedalīties konkursā, Āgenskalna tirgū radot skices un idejas stikla mākslinieku un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu vadībā. Pēc iesniegtajām skicēm tiks izvēlēti 20 bērni dalībai divās radošajās darbnīcās, kurās kopīgiem spēkiem tiks izstrādāta lielformāta darba skice un īstenota materiālā. Gala rezultātā Āgenskalna tirgus pagalms iegūs lielformāta stikla mākslas darbu, kuru kopīgi ar māksliniekiem būs veidojuši Latvijas bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu