Pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Angela Forkere Latvijā fotografē neizārstējami slimus bērniņus (5)

Sirsnīgs projekts!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes, Facebook

Šūpoties, peldēt, lēkt, spēlēties lietū, lidināt gaisa pūķus... šķiet tik pašsaprotamas, neatņemamas bērnības aktivitātes, kas sagādā prieku mazajiem un mājo ikviena vecāka, radinieka sapņos. Tomēr daudzām no šīm ğimenēm sapņi sagrūst, uzzinot, ka bērniņu skārusi smaga slimība. Tomēr gan mūsu, gan Angelas pārliecība ir – Viss ir iespējams! No 27. maija līdz 4. jūnijam Angela viesojas Latvijā, lai fotografētu 10 ğimenes, kurās aug neizārstējami slimi bērniņi. 

Parādīt, ka ikviens bērniņš ir skaists, mīlēts, saredzēt vēstījumu, ko viņš šai pasaulei nes, - tāds ir Angelas vēstījums ar šiem mākslas darbiem. Angela Forkere uzbur aizkustinošas ainas, kurās galvenie varoņi ir neizārstējami slimi bērni.

“Šā gada sākumā, internetā ieraugot Angelas darbus, publicējām tos savā Facebook kontā un komentārā ierakstījām, ka mēs būtu pagodināti, ja Angela atbrauktu pie mums uz Latviju. Paši gan neticējām, ka šī iecere īstenosies. Angelas atbilde bija apstiprinoša – viņa piekrita braukt uz Latviju, neprasot samaksu par darbu. Šodien, pēc pirmās fotosesiju dienas, varam teikt, ka tas ir kas stipri vairāk par tikai fotogrāfijām. Angelas pieskāriens mums visiem – bērniem, ģimenēm, komandai, sabiedrībai - ir kas neizmērojami aizkustinošs un nozīmīgs,” stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.

Latvijā vairāk nekā 600 ģimenēm iecerētais sapnis par bērnu iepretim neizārstējamai slimībai ir zudis, tomēr tā vietā viņi ir spējuši atrast neskaitāmus mazus un lielus sapņu tiltus, lai dzīvotu katru dienu, ik mirkli.

Foto: publicitātes

Šo bērnu, ģimeņu iedvesmoti, mēs, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, esam sākuši multifunkcionālā aprūpes centra “Sapņu tilti” izveidi, lai nodrošinātu priecīgu, kvalitatīvu un pilnvērtīgu dzīvi neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm. Arī fotoprojektam sadarbībā ar Angelu Forkeri dots nosaukums “Sapņu tilti”.

Multifunkcionālā aprūpes centra “Sapņu tilti” izveidē aicinām iesaistīties ikvienu, kurš vēlas palīdzēt šim sapnim piepildīties. Projekta ietvaros esam guvuši arī sabiedrībā pazīstamu personību atbalstu - katrai ģimenei ir Ceļabiedrs, kurš piepildīs kādu ģimenes sapni. Sirsnīgi pateicamies Pēterim Kļavam, Rēzijai Kalniņai, Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai, Annai Lieckalniņai- Krimelei, Sarmītei Rubulei, Marikai Ģedertei, Evitai Zālītei-Grosai, Annai Rozītei, Ievai Brantei, Gunai Geikinai.

Tāpat esam pateicīgi atbalstītājiem – Rāmavas Depkina Muižai par Angelas izmitināšanu, vietu fotosesijām, Hotel Roma par izmitināšanu, Green Motors par transporta nodrošināšanu, restorāniem Lido un Felicita par ēdināšanu, Balta par apdrošināšanu, Memory water par nodrošināšanu ar ūdeni un cilvēkiem, ar kuru atbalstu šis burvīgais projekts realizējas!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu