Turpmāk Bērnu slimnīcas "Gaiļezerā" pediatra konsultācijas pieejamas arī vakaros un brīvdienās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

No šodienas, 4. jūnija, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnē "Gaiļezers", Juglas ielā 20, pediatra konsultācijas tiks nodrošinātas katru dienu no plkst.8 līdz 22, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Viņa piebilda, ka gadījumos, kad būs nepieciešama observācija līdz 24 stundām vai bērna stacionēšana, tiks rekomendēts vērsties Bērnu slimnīcas novietnē "Torņakalns", Vienības gatvē 45.

Kā norādīja Bērnu slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas virsārste Alla Silova, aptuveni 70% pacientu, kuri ierodas saņemt medicīnisko palīdzību novietnē "Gaiļezers", nepieciešamas ambulatoras pediatra konsultācijas.

Silova skaidroja, ka tas nozīmē, ka vecāki pēc pediatra konsultācijas dodas savu bērnu ārstēt mājās vai ģimenes ārsta uzraudzībā.

Ārste sacīja, ka jau vairākus gadus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests bērnus ved tikai uz "Torņakalnu", un novietnē "Gaiļezers" pēc palīdzības vēršas salīdzinoši maz pacientu pēc pašu iniciatīvas. Šī iemesla dēļ ambulatorās pediatra konsultācijas, slimnīcas ieskatā, ir piemērotākais un efektīvākais risinājums gan pacientiem, gan slimnīcai.

Plānotās izmaiņas saistītas ar abu novietņu apvienošanu, ko paredzēts noslēgt 2022.gadā, rekonstruējot daļu no ēkām Vienības gatvē 45, lai turpmāk visiem pacientiem spētu nodrošināt vienlīdz pieejamas medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī ārstniecībai atbilstošas telpas un vidi.

Novietņu pakāpeniska apvienošana sākta pērn, kad uz Vienības gatvi 45 tika pārceltas infekciju, neiroloģijas un neonatoloģijas nodaļas. Apvienošana noslēgsies ar Rehabilitācijas klīnikas un Bērnu psihiatrijas klīnikas pārcelšanu uz "Torņakalna" novietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu