IKEA sadarbosies ar LEGO, adidas un H&M

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Jauni, ilgtspējīgi materiāli, labāki apstākļi sportošanai mājās, ērti uzglabāšanas risinājumi un īpaši aromāti mājai – IKEA izziņo vairākas sadarbības ar globāliem zīmoliem, kā LEGO, adidas, H&M un Byredo, lai rastu jaunus mājokļa risinājumus dažādiem cilvēkiem visā pasaulē.

Apvienojot IKEA prasmes mājokļa uzlabošanā un citu nozaru uzņēmumu zināšanas, mērķis ir radīt jaunus un praktiskus risinājumus izaicinājumiem, ar ko ik dienu saskaras cilvēki visur pasaulē: sākot ar nekārtību, ko bērni mājās rada, spēlējoties ar LEGO klucīšiem, līdz pat globālām problēmām, kā atkarība no naftas izcelsmes materiālu izmantošanas audumu ražošanā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

IKEA un adidas – sportiskām aktivitātēm mājās

Daudziem cilvēkiem nav viegli atrast laiku sporta nodarbībām un aktivitātēm, un ne visiem ir iespēja apmeklēt sporta zāli vai atbrīvot mājās pietiekami daudz vietas vingrošanai. Tāpēc kopā ar sporta preču zīmolu adidas IKEA vēlas rast jaunus un gudrus risinājumus, kas ļautu cilvēkiem – īpaši domājot par pusaudzēm un māmiņām ar maziem bērniem – piekopt aktīvu dzīvesveidu. Tiek izstrādāti produkti, kas ļaus sportot mazos mājokļos, netraucējot kaimiņus vai citus ģimenes locekļus, un kas padarīs vingrošanu jautru – īpaši iedvesmojot iesaistīt arī bērnus.

Gaidāms, ka pirmie šīs sadarbības laikā radītie produkti tiks prezentēti 2021. gadā.

IKEA un LEGO – spēlējieties ar saviem bērniem

Spēlēšanās ir būtiska gan bērnu, gan pieaugušo labsajūtai. LEGO Group kopā ar IKEA pēta un attīsta risinājumus, kas veicinātu spēlēšanos jebkurā vietā mājās. Ar šo projektu uzņēmums cer iedrošināt cilvēkus vairāk teikt “jā” rotaļām, tajā pašā laikā respektējot ikdienas pienākumus.

IKEA un LEGO sadarbība rezultēsies jaunos mantu organizēšanas un spēlēšanās risinājumos, mērķis ir laist tirdzniecībā pirmos kolekcijas produktus 2020. gadā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

IKEA un H&M – koks kā alternatīva kokvilnai

IKEA labprāt izmanto kokvilnu savos produktos, taču nākotnē kokvilnas ražotāji nespēs apmierināt pasaules lielo pieprasījumu pēc šī materiāla, tāpēc ir svarīgi sākt domāt par alternatīvu materiālu iekļaušanu produktu klāstā. Lai samazinātu atkarību no kokvilnas un naftas izcelsmes materiāliem, kā arī veicinātu alternatīvu šķiedru attīstību, IKEA kopā ar H&M grupu un novatoru Larsu Stigsonu (Lars Stiggson) radījuši kopīgu sadarbības projektu “TreeToTextile”. Tā mērķis ir attīstīt un industrializēt jaunu un nedārgu šķiedru, kuras pamatā ir koksnes celuloze. No šī materiāla tuvāko pāris gadu laikā tek plānots sākt ražot IKEA gultas veļu, aizkarus un apdares audumus.

IKEA un Byredo – neredzamais mājas dizains

Aromāti ir visur – pat ja mēs tos neredzam. Mēs visai reti domājam par to, cik lielu lomu mūsu dzīvēs spēlē smaržas un cik labi tās spēj uzjundīt atmiņas. IKEA kopā ar smaržu zīmolu Byredo pēta neredzamo dizainu un to, kā mājās ienest smaržas. Ir izstrādāts 13 aromātu koncepts, kas balstīts uz trīs bāzes aromātiem – ziedu, koksnes un svaiguma –, lai ikviens varētu atrast savu iecienītāko smaržu. IKEA mērķis ir aromātus padarīt demokrātiskus un pieejamus par zemu cenu. Mājas aromātu kolekcija tiks prezentēta 2020. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu