Austrumu slimnīcas "Gaiļezerā" ierīkota jauna kapela

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca "Gaiļezers".
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca "Gaiļezers". Foto: Ieva Lūka/LETA

Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionārā "Gaiļezers" ierīkota jauna kapela, informēja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Slimnīcas Kapelānu dienesta vadītāja Inese Lūse norādīja, ka šis notikums ir būtisks RAKUS kā universitātes slimnīcai. "Ik dienu šeit nonāk cilvēki ar nopietnām saslimšanām, pēkšņām veselības problēmām, cilvēki pēc nelaimes gadījumiem ar smagām traumām. Saskaroties ar ciešanām, daudziem - gan pacientiem un viņu tuviniekiem, gan arī slimnīcā strādājošajiem - aktuāli kļūst eksistenciālas dabas jautājumi, uz kuriem viņi meklē atbildes. Tāpēc garīgā aprūpe ieņem nozīmīgu vietu veselības aprūpē," skaidroja Lūse.

Kapela stacionārā "Gaiļezers" tika izveidota deviņdesmitajos gados līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu, tomēr ar laiku "Gaiļezers" piedzīvojis dažādus lielākus un mazākus remontdarbus, kas ietekmēja arī kapelas pastāvēšanu, stāstīja Lūse.

Par altārgleznu kļuvis tekstilmākslinieces Rūtas Loginas dāvinātais mākslas darbs "Labais Gans". Pateicoties privātpersonu atbalstam, ar ziedojumu palīdzību tapusi arī jauna altāra daļa. Tās izveidotāji ir Svētā Lūkas atbalsta biedrība, kuras misija ir bijušo ieslodzīto resocializācija.

Potetinova informēja, ka altāra kompleksa izveidē ir izmantoti apmēram 400 gadu veci, atjaunoti kokmateriāli no svētā Jēkaba katedrāles Rīgā. Altārī iestrādāts arī altāra akmens ar relikvijām, kas atceļojis no Ķelnes Doma katedrāles.

Slimnīcas pārstāve norādīja, ka ikdienā kapela sniedz iespēju rast mieru gan pacientiem, gan pacientu tuviniekiem, gan slimnīcas darbiniekiem. Kapelā tiek organizēti arī regulāri ikmēneša dievkalpojumi.

Jaunās kapelas iesvētīšana notiks nākamnedēļ, 11.jūnijā, plkst.13. Iesvētes pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās katoļu bīskaps Andris Kravalis, pareizticīgo bīskaps Jānis, luterāņu bīskaps Einārs Alpe un baptistu bīskaps Kaspars Šterns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu