Puntuli ar koalīcijas partijām iepazīstinās nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzīto kultūras ministra amata kandidātu operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Nauri Puntuli ar koalīcijas partijām iepazīstinās nākamnedēļ, šodien žurnālistiem sacīja partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš norādīja, ka koalīcijas partneri un premjerministrs ir informēti, ka partijā notikušas iekšējas diskusijas un lēmumu pieņemšanas process, kas tagad noslēdzies.

Pēc Dzintara paustā, šodien koalīcijas partneri tiks informēti par partijas kandidātu kultūras ministra amatam, kā arī koalīcijas partijām nākamnedēļ, 17.jūnijā, tiks piedāvāta iespēja uzklausīt Puntuli. Tāpat Dzintars sacīja, ka partijas, kuras to vēlēsies, varēs arī satikties ar kultūras ministra amata kandidātu.

Partijas vadītājs norādīja, ka VL-TB/LNNK cer uz "drīzu atbalstu" izvirzītajam kandidātam, un tiklīdz tas būs iespējams Puntulis būs gatavs sākt darbu.

Dzintars skaidroja, ka Puntuļa kandidatūra atbalstīta vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš nācis no kultūras vides un ir kultūras cilvēks. Otrkārt, viņš vairākus gadus bijis kultūras ministra padomnieks un zina, kā sistēma darbojas, pauda politiķis. Treškārt, Puntulis ilgstoši bijis aktīvs partijas biedrs, piebilda Dzintars.

Politiķis sacīja, ka ministra amatā personai jāspēj sabalansēt nozares intereses ar partijas kopējo politiku, kā arī šajā amatā esošajam svarīgi izjust partijas kopējo ideoloģisko kursu un vērtības. "Manuprāt, vērtējot visus plusus un mīnusus, Puntulis ir laba izvēle," sacīja Dzintars.

Viņš piebilda, ka visas kultūras ministra kandidatūras tika apspriestas arī ar esošo ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK), kura esot atbalstījusi Puntuļa kandidatūru.

Uz žurnālistu jautājumu, vai Puntulis spēs iegūt pielaidi valsts noslēpumam, ministra amata kandidāts norādīja, ka neredz nevienu iemeslu, kāpēc pielaides iegūšana varētu būt problēma.

TVNET jau ziņoja, ka VL-TB/LNNK valde nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt Puntuli.

Pēc partijas valdes sēdes Dzintars žurnālistiem norādīja, ka uz šo amatu bija liela konkurence, tostarp uz amatu kandidēja gan cilvēki, kuri ir partijas biedri, gan ar partiju nesaistīti cilvēki.

Kā aģentūrai LETA norādīja Melbārdes padomniece Lita Kokale, esošā ministre pilnvaras plāno nolikt līdz 19.jūnijam.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Puntulis dzimis 1961.gadā Talsos. 1979.gadā viņš ieguvis izglītību Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā kā kultūras darbinieks, bet 1994.gadā Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis maģistra grādu dziedāšanā un pedagoģijā, kā arī maģistra grādu operdziedāšanā.

Desmit gadus Puntulis bijis rokgrupas "Pērkons" solists, strādājis kā Jāzepa Mediņa mūzikas koledžas Vokālās nodaļas pedagogs, kā arī bijis Latvijas Mūzikas akadēmijas solo dziedāšanas katedras vadītājs un ilgstošs Latvijas nacionālās operas solists.

Savas politiskās gaitas Puntulis sāka 2011.gadā, kandidējot 11. Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības saraksta.

2013.gadā viņš bija kultūras ministra padomnieks. Kopš 2013.gada, divus sasaukumus pēc kārtas, viņš ievēlēts Rīgas domē.

Kā ziņots, jautājums par jaunu kultūras ministru kļuvis aktuāls pēc pašreizējās ministres Melbārdes ievēlēšanas Eiropas Parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu