Izbeigta krimināllieta pret aizturēto "Meduza" žurnālistu Golunovu (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ivans Golunovs
Ivans Golunovs Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs otrdien paziņoja, ka pieņemts lēmums aizturēto "Meduza" žurnālistu Ivanu Golunovu atbrīvot no atbildības un izbeigt krimināllietu pret viņu.

Šāds lēmums pieņemts sakarā ar to, ka nav pierādīta viņa vaina.

"Bioloģisko, kriminālistikas, daktiloskopijas un ģenētisko pārbaužu rezultātā pieņemts lēmums izbeigt kriminālvajāšanu," paziņoja Kolokoļcevs.

Žurnālists otrdienas pievakarē tika atbrīvots no aresta.

Kolokoļcevs arī pavēstīja, ka no amata atstādināti tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kas nodarbojās ar Golunova lietu. Pret policistiem, kas aizturēja žurnālistu, uzsākta pārbaude.

Viņš arī paziņoja, ka lūgs Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbrīvot no amata Maskavas rietumu apgabala policijas priekšnieku Andreju Pučkovu un Maskavas narkotiku aprites kontroles pārvaldes vadītāju Juriju Devjatkinu.

Tikmēr "Meduza" ģenerāldirektore Gaļina Timčenko pateikusies visiem par solidaritāti Golunova lietā.

"Es esmu laimīga, raudu. Mēs lieliski saprotam, ka tas notika, pateicoties simtu un tūkstošu cilvēku pūliņiem. Milzīgs pateicība viņiem visiem," pavēstīja Timčenko.

Golunovs, kurš strādā Rīgā bāzētajā krievu tīmekļa medijā "Meduza", tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā Maskavā un viņam tika izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods, un sestdien viņam noteikts pirmstiesas drošības līdzeklis mājas arests.

Izmeklētāji skaidroja, ka Golunovs esot mēģinājis pārdot narkotisko vielu mefedronu. Golunovs uzstāj, ka divas paciņas ar nezināmu vielu viņam "piesviestas".

Otrdien kļuvis zināms, ka uz iepakojumiem, kas it kā atrasti pie Golunova nav atrasti viņa pirkstu nospiedumi.

Kā norāda "Meduza", Golunovs  Krievijā ir viens no pazīstamākajiem pētnieciskajiem žurnālistiem.

Golunovs  portālam "Meduza" rakstījis par Maskavas mērijas publiskajiem iepirkumiem, kā arī atkritumu un apbedīšanas biznesu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu