Aizsardzības ministrs: Vairāk amerikāņu karavīru Polijā - vairāk arī Lietuvā (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis
Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis Foto: BNS foto/LETA

Tas, ka ASV izvietos vairāk karavīru Polijā, nozīmē, ka vairāk amerikāņu karavīru ieradīsies arī uz mācībām Lietuvā, norādījis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

"Uzskatām, ka karavīru skaits mācībās Lietuvā tikai pieaugs (..) un tas būs tiešs ieguldījums mūsu drošībā," viņš sacījis ziņu aģentūrai BNS.

Ministra vērtējumā nodoms sūtīt ASV karavīrus uz Poliju vērtējams kā  lēmums palielināt visa reģiona drošību.

"No drošības viedokļa, no aizsardzības viedokļa gan NATO, gan amerikāņi Baltijas valstis un Poliju uztver kā vienu reģionu," norādījis Karoblis.

Amerikāņu karavīru "dislocēšana Polijā dod labumu gan pašai Polijai,  gan visām Baltijas valstīm, bet, ņemot vērā attālumus, karavīri Polijā visnoderīgākie būs mums", piebildis Lietuvas aizsardzības ministrs.

ASV karavīri bieži ierodas uz mācībām Lietuvā un arī pašlaik piedalās starptautiskajās mācībās "Geležinis vilkas" ("Dzelzs vilks).

Kā vēstīts, ASV prezidents Donalds Tramps, uzņemot Baltajā namā Polijas prezidentu Andžeju Dudu, trešdien paziņoja, ka ASV  izvietos Polijā vēl 1000 karavīru. Pašlaik Polijā ir dislocēti apmēram 4500 amerikāņu karavīru, kas tur atrodas rotācijas kārtībā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu