Deviņu absolventu sliktās sekmes pārvelk strīpu Vecumnieku skolas paplašināšanai (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pieaugot skolēnu skaitam Vecumnieku novadā, radusies nepieciešamība izveidot piebūvi Vecumnieku vidusskolai. Taču Vecumnieku novada lūgums tai piešķirt aizdevumu no Valsts kases ticis noraidīts. Iemesls - nepietiekamie pērnā gada centralizēto eksāmenu rezultāti, vēstī Panorāma.

"Kas attiecās uz kritēriju, kurš neizpildījās, tas ir valsts centralizēto eksāmenu indekss. Tas arī faktiski bija pie vainas,” norāda VARAM valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš.

Skolas vadības ieskatā noteikt skolas nākotni pēc viena gada rezultātiem neesot taisnīgi.

“No šī atteikuma izriet, ka deviņu bērnu vājākas sekmes iepriekšējā gadā mums liedz attīstīt un sakārtot normālus apstākļus aptuveni 600 bērniem,” norādīja Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kovals (Zaļo un Zemnieku savienība).

Draudiņš piemetināja: “Es nesaku, ka tas ir labi, bet ir jāsaprot arī pašvaldībai, ka ir jāizpildās kaut kādam noteiktam kritēriju apjomam, vēl jo vairāk ierobežota budžeta apstākļos, un šie kritēriji ir vienādi visiem. Šeit ir jāmeklē noteikti kaut kādi risinājumi, un mēs ceram, ka pašvaldība atradīs risinājumu.”

Finansējums Vecumnieku novadam netika piešķirts arī divu citu novada skolu lielākiem remontdarbiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu