Klementjevs ar Skridi saķeras diskusijā par jautājumu skatīšanu slēgtā sēdes daļā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) un deputāts Andrejs Klementjevs (S) otrdien sēdē nebija vienisprātis jautājumā par veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā skatīšanu slēgtā sēdes daļā.

Klementjevs norādīja, ka komisijas priekšsēdētājam nav tiesību slēpt informāciju no žurnālistiem, jo tas esot likuma un Saeimas kārtības ruļļa pārkāpums. Tāpat deputātu neapmierināja fakts, ka uz sensitīva jautājuma skatīšanu, uz kuru uzaicināta slimnīcas valde, nav ieradusies par šo slimnīcu atbildīgā Veselības ministrija (VM).

Tāpat Klementevs uzsvēra, ka komisija un parlaments nedrīkst tikt izmantots "iekšēju konfliktu risināšanai", turklāt piebilda, ka deputātiem piedāvātās vēstules, kas saistītas ar sēdes tēmu, nav adresētas ne viņiem, ne komisijai.

Skride gan nepiekrita deputāta aizrādījumiem, kā arī piebilda, ka VM tika aicināta piedalīties sēdē, tomēr neviens pārstāvis uz sēdi nav ieradies. Vienlaikus komisijas vadītājs piebilda, ka VM tikšot informēta par sēdē pārrunāto.

Pēc šīs diskusijas deputāti balsoja par jautājuma skatīšanu slēgtā sēdes daļā. Šo ierosinājumu atbalstīja pieci deputāti, viens - Klementjevs - balsoja pret, bet vēl trīs deputāti atturējās no balsojuma.

Patlaban norisinās sēdes slēgtā daļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu