Uz Latviju deportētie sīrieši atkal varēs brīvi izceļot no valsts (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: SIPA/Scanpix

No Vācijas atgrieztie Sīrijas pilsoņi pēc termiņuzturēšanās atļauju atjaunošanas atkal varēs brīvi izceļot no Latvijas, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Atsaucoties uz medijos izskanējušo informāciju par "deportētajiem bēgļiem no Vācijas", PMLP norāda, ka patlaban notiek Sīrijas pilsoņu termiņuzturēšanās atļauju atjaunošana.

Pēdējā mēneša laikā no Vācijas uz Latviju ir atgriezti 13 Sīrijas pilsoņi, kuriem bija beigušās piešķirtās termiņuzturēšanās atļaujas, kuras ir jāatjauno reizi gadā. Personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss, laika posmam uz pieciem gadiem tiek izsniegts arī ceļošanas dokuments - pase, kas ir derīga piecus gadus.

Alternatīvais statuss šīm personām piešķirts 2017.gadā, bet 2018.gadā, saskaņā ar Patvēruma likumu, bija jāiesniedz dokumenti atkārtotas termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai.

Prakse liecina, ka Latvijā papildus uzņemtie patvēruma meklētāji, kuri ieguvuši Latvijā bēgļa vai alternatīvo statusu, visbiežāk dodas uz Vāciju vai Zviedriju, kur mitinās viņu radi un ir izveidotas kopienas.

Ņemot vērā, ka minētajām personām pamats alternatīvā statusa piešķiršanai joprojām nav zudis, tām ir tiesības atgriezties Latvijā un pēc dokumentu noformēšanas ceļot ārpus Latvijas, skaidroja PMLP.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu