Saeimas vairākums joprojām neļauj Šmitam mainīt komisiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deputāts Didzis Šmits (KPV LV)
Deputāts Didzis Šmits (KPV LV) Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas vairākums ceturtdien lēma joprojām nedot iespēju deputātam Didzim Šmitam (KPV LV) beigt darbu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Lēmumprojektu par Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas attīstības komisijas izskatīšanai Saeimā iesniedza viņš pats, kā arī deputāti Aldis Gobzems, Viktors Valainis (ZZS), Jūlija Stepaņenko, Karina Sprūde, Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Linda Liepiņa, Māris Kučinskis (ZZS), Anda Čakša (ZZS) un Janīna Jalinska (KPV LV). Šie paši deputāti rosināja Šmitu iekļaut Saeimas Pieprasījumu komisijas sastāvā.

Taču Saeimas deputātu vairākums nobalsoja pret Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas komisijas, tādējādi pagaidām nedodot iespēju deputātam nomainīt komisiju.

Šmits uzsvēra, ka, neļaujot viņam mainīt komisiju, koalīcija pārkāpj likumu. Viņš brīdināja, ka kādu dienu šo lietu varētu skatīt Satversmes tiesa.

Jautājums par iespēju Šmitam nomainīt komisiju Saeimas dienaskārtībā bija arī pagājušajā nedēļā, taču deputātu vairākums nobalsoja pret šī priekšlikuma iekļaušanu sēdes darbakārtībā. Pēc minētās plenārsēdes Šmits izstājās no partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas.

Saeima ceturtdien arī apstiprināja izmaiņas vairāku parlamenta komisiju sastāvā.

No Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas atsaukta deputāte Inese Voika (AP), viņas vietā komisijā ievēlot parlamentārieti Mariju Golubevu (AP).

Golubeva savukārt tikusi atsaukta no Saeimas Ārlietu komisijas, tajā ieceļot Voiku.

Šodien parlaments vēl lems par vairāku deputātu atsaukšanu un ievēlēšanu virknē komisiju. Deputātiem sākumā būs jālemj par komisijas sastāva izmaiņu priekšlikumu iekļaušanu sēdes darbakārtībā.

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāju Ati Zakatistovu plānots atsaukt no Saeimas Pieprasījumu komisijas, deputāti Janīnu Kursīti (KPV LV) paredzēts atsaukt no Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas. Kursīti sekojoši plānots ievēlēt Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Pieprasījumu komisijā rosināts ievēlēt arī parlamentārieti Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu