"Nejaucies vēlēšanās": Tramps jokojot brīdina Putinu (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien Japānas pilsētā Osakā notikušās tikšanās laikā jokojot brīdināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nejaukties 2020.gadā paredzēto ASV prezidenta vēlēšanu norisē, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Trampa un Putina saruna notika G-20 samitā, kas piektdien sākās Japānas pilsētā Osakā.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Tramps ar Putinu gatavojas runāt par jautājumiem, kas saistīti ar Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā, Tramps sāka smieties un smaidīdams vērsās pie Putina.

“Nejaucies vēlēšanās,” teica Tramps, norādot uz Putinu ar pirkstu.

Kā ziņots, ASV īpašais prokurors Roberts Millers pēc 22 mēnešus ilgušās izmeklēšanas secināja, ka Krievijas aģenti ir iejaukušies, lai palīdzētu Trampam uzvarēt.

Tramps pirms tikšanās arī paziņoja, ka viņam esot “ļoti, ļoti labas attiecības” ar Putinu un ka no šīm attiecībām “sagaidāmas daudzas pozitīvas lietas”.

Kā pēc tikšanās paziņoja Baltais nams, Putina un Trampa sarunas ilgušas pusotru stundu.

"Prezidents Tramps tikko pabeidza tikšanos ar prezidentu Putinu. Viņi bija vienisprātis, ka attiecību uzlabošana ir abu valstu un visas pasaules interesēs. Viņi arī apsprieda situāciju Irānā, Sīrijā, Venecuēlā un Ukrainā," teikts Baltā nama paziņojumā tviterī.

Putina padomnieks Jurijs Ušakovs savukārt paziņoja, ka Krievija uzaicinājusi Trampu uz Otrā pasaules kara beigu 75.gadadienas svinībām Maskavā nākamā gada 9.maijā un Tramps uz to reaģējis pozitīvi.

Putins un Tramps tikās pirmo reizi kopš samita 2018.gada jūlijā Helsinkos. Toreiz ASV prezidents pēc samita paša mājās izpelnījās asu kritiku par pārāk iecietīgo toni sarunās ar savu krievu kolēģi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu