Demokrāti: Millers ASV Kongresā liecinās 17.jūlijā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV īpašais prokurors Roberts Millers
ASV īpašais prokurors Roberts Millers Foto: Reuters/ScanPix

ASV īpašais prokurors Roberts Millers piekritis liecināt Savienoto Valstu Kongresā 17.jūlijā, otrdien pavēstīja Pārstāvju palātas Tieslietu komisijas priekšsēdētājs Džerijs Nadlers.

Pārstāvju palātas demokrāti bija izdevuši pavēsti, lai panāktu Millera ierašanos Kongresā.

"Ar prieku varu paziņot, ka īpašais prokurors Roberts Millers 17.jūlijā liecinās atklātā sēdē Pārstāvju palātas Tieslietu un Izlūkošanas komisijās," tviterī pavēstīja Nadlers.

Millers pirmo reizi publiski sniegs atbildes uz jautājumiem par izmeklēšanu lietā par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

"Amerikāņi vēlas dzirdēt tieši no īpašā prokurora, lai varētu saprast, ko viņš un viņa komanda ir izvērtējuši, atklājuši un noteikuši saistībā ar Krievijas uzbrukumu mūsu demokrātijai, ar to, kā [prezidenta Donalda] Trampa kampaņa pieņēma un izmantoja šo palīdzību, to, kā prezidents Tramps un viņa partneri lika šķēršļus šī uzbrukuma izmeklēšanas ceļā," kopīgā paziņojumā apliecināja Nadlers un Izlūkošanas komisijas priekšsēdētājs Ādams Šifs.

Pēc 22 mēnešus ilgušās izmeklēšanas par Krievijas iejaukšanos 2016.gada prezidenta vēlēšanās Millers secināja, ka Krievijas aģenti ir iejaukušies, lai palīdzētu Trampam, tomēr īpašais prokurors atteicās izdarīt slēdzienu, vai Baltais nams ir licis šķēršļus likuma varas ceļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu