Uz universālveikala "Stockmann" jumta izvietotas septiņas bišu saimes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Uz universālveikala "Stockmann'' jumta izvietotas septiņas bišu saimes,   informēja universālveikala pārstāvji.

"Stockmann" mārketinga vadītāja Dace Kokina pastāstīja, ka biškopjiem Jānim Šnikvaldam un Arturam Balandiņam piederošie bišu stropi izvietoti uz ēkas jumta, iepretim ''Stockmann'' piektā stāva darbinieku birojam. Plānots, ka sezonas beigās bites būs ievākušas apmēram 350 kilogramus medus no Rīgas parkiem.

Kompānijā informēja, ka līdz šim biškopībā nav novērtēts pilsētas potenciāls kaut zināms, ka pilsētvide ir brīva no intensīvajā lauksaimniecībā izmantoto pesticīdu atliekvielām. Pilsētā ir arī mazākas temperatūras svārstības, kas tīk bitēm. Turklāt Rīga ir izteikti zaļa pilsēta ar ziedošiem kokiem parkos un krāšņām puķu dobēm, tostarp jūnijā un jūlijā pilsētā zied liepas un daudzi košumkrūmi.

Foto: publicitātes

''Urbānā biškopība nav modes lieta. Tas ir viens no zaļās domāšanas indikatoriem, veids, kā vēl vairāk ļaujam dabai ''ienākt'' pilsētā un pilsētai - dabā,'' pauda universālveikala ''Stockmann'' vadītāja Dace Goldmane.

LETA jau ziņoja, ka "Stockmann" apgrozījums pagājušajā gadā saruka par 13,9% salīdzinājumā ar gadu iepriekš un bija 41,883 miljoni eiro, taču kompānijas peļņa pieauga par 7,6%, sasniedzot 1,266 miljonus eiro.

Foto: publicitātes

Kompānija "Stockmann" reģistrēta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. "Stockmann" pilnībā pieder Somijā reģistrētajai "Stockmann".

Universālveikals "Stockmann" Latvijā darbojas kopš 2003.gada. "Stockmann" iekļauts Somijas koncernā "Stockmann Group", kas darbojas kopš 1862.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu