Glābēji astoņas stundas meklē trīs mežā apmaldījušos cilvēkus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien glābēju palīdzība bija nepieciešama četriem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežos, no tiem trīs atrašana glābējiem prasīja vairāk nekā astoņas stundas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Minētie trīs apmaldījušies cilvēki atradās dažādās vietās netālu no ezera kādā mežā Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā un tikai diviem bija līdzi telefoni. Meklēšanas darbi tika sākti īsi pirms plkst.21, bet kopumā prasīja vairāk nekā astoņas stundas.

Glābēji kopā ar policijas darbiniekiem uzturēja telefona sakarus ar diviem cilvēkiem, kā arī izmantoja skaņas signālus un pārmeklēja teritoriju, līdz visus trīs cilvēkus atrada.

Savukārt svētdien ap plkst.18 saņems izsaukums uz Ludzas novada Cirmas pagastu, kur mežā bija apmaldījies viens cilvēks. Izmantojot operatīvās automašīnas skaņas signālus un, uzturot telefona sakarus, cilvēks tika atrasts un izvests laukā no meža.

Lai došanās un atrašanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību. Ja ir atskārsts, ka pašu spēkiem no meža izkļūt neizdosies, jāzvana glābējiem pa tālruni 112 un jānosauc pēc iespējas konkrētākus orientierus - kurā vietā ieiets mežā, cik ilgi tajā jau būts, kādi dabas vai cilvēka veidoti objekti šķērsoti, kam paiets garām, skaidroja dienestā.

Svētdien glābēji arī trīs reizes steigušies palīgā slīkstošiem cilvēkiem, informēja VUGD.

Pirms plkst.18 saņemts izsaukums uz Dzirnavu dīķi Grobiņā, kur slīka cilvēks. Pirms VUGD ierašanās garāmgājēji bija izglābuši slīkstošo cilvēku un glābēji viņu nogādāja līdz mediķu automašīnai.

Tikmēr plkst.19.30 tika saņemts izsaukums uz Talsu novada Lībagu pagastu. Tur glābēji kādā ezerā pārmeklējuši vietu, kur slīkstošais cilvēks pazudis zem ūdens un viņu atrada. Viņš tika izcelts krastā un mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, kas bija veiksmīgi.

Savukārt īsi pirms plkst.22 tika saņemts izsaukums uz Daugavas upi Rīgā, kur cilvēks bija iegājis peldēties pirms trim stundām un nebija iznācis krastā. Aculiecinieki notikuma vietā nevarēja precīzi pateikt, kur bija peldējis cilvēks un, kad pazudis zem ūdens. Glābēji notikuma vietā apsekoja iespējamo noslīkšanas vietu divu hektāru platībā, bet cilvēku neatrada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu