Runā ka... BMW klāstā tomēr varētu atdzimt M1

Ar hibrīddzinēju spēku!
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BMW

Lai gan iepriekš vēstīts, ka BMW neplāno ražot supermašīnas klasiskā šī jēdziena izpratnē, jaunākās ziņas no kompānijas liecina par pretējo.

Proti, BMW prezentējuši konceptuālu automobili Vision M NEXT, kas idejas līmenī parāda iespējamo nākotnes automobili cilvēkam, kurš pie stūres labāk ķeras pats nevis ļauj sevi vizināt citiem.

Vision M NEXT ir divvietīga superauto koncepcija ar augšup veramām durvīm, kuras ārējā dizainā skaidri var saskatīt līdzības ar 40 gadus seno superauto M1.

Kā norāda Bavārijas motoru rūpnīcā, automobiļa jeb precīzāk sakot, tā piedziņas agregāta iedvesmas avots ir plug-in hybrid modelis i8. 

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT Foto: BMW

Salīdzinājumā ar to Vision M NEXT gan ir krietni vien jaudīgāks, jo četru cilindru iekšdedzes dzinējs strādā roku rokā ar diviem elektromotoriem un šī kombinācija kopā attīsta 600 zirgspēkus. 

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT Foto: BMW

Visi motori var arī nestrādāt kopā, tas ir, šis auto var būt gan elektrisks klasiskās piedziņas, gan pilnpiedziņas auto, gan arī pilnvērtīgs hibrīdauto ar klasisko vai visu riteņu piedziņu. Ja darbojas tikai elektromotori, Vision M NEXT spēj nobraukt 100 kilometrus, ar ko pietiks vairumam autobraucēju. Bet, ja pilots ieslēgs maksimālās jaudas režīmu, M1 ideoloģiskais pēctecis spēs 100 km/h sasniegt 3 sekundēs un maksimāli attīstīs 300 km/h.

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT Foto: BMW

Tikmēr krievu Motor.ru vēsta, ka bez BMW M un M Performance modeļu klāstā varētu tikt iekļauti vēl vairāki jauni auto. To vidū provizoriski varētu būt 1.sērijas hibrīds ar 400 zirgspēkiem, lai būtu konkurents Audi RS3 un Mercedes-AMG A45, kā arī gaidāmās lielizmēra SUV kupejas X8 M versija, kas attiecīgi konkurētu ar Audi RS Q8 un Mercedes-Benz GLE 63.

BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu