Amerikāņu miljardieris arestēts saistībā ar jaunām apsūdzībām pedofilijā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV finansists Džefrijs Epsteins
ASV finansists Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

ASV finansistam Džefrijam Epsteinam izvirzītas jaunas apsūdzības dzimumnoziegumos pret nepilngadīgajiem, raidorganizācijai CNN apliecināja informācijas avoti tiesībsargājošajās iestādēs. 

Miljardieris, kurš pirms vairāk nekā desmit gadiem tika notiesāts par nepilngadīgas prostitūtas nolīgšanu, tika arestēts sestdien.

Gaidāms, ka Epsteins pirmdien stāsies tiesas priekšā Ņujorkā. Viņš iepriekš izvairījās no līdzīgām apsūdzībām Maiami, kur ar prokuratūru panāca vienošanos atrisināt lietu ārpus tiesas.

Kā CNN pavēstīja informācijas avoti, Epsteinam uzrādītas apsūdzības saistībā ar laika periodā no 2002. līdz 2005.gadam pastrādātiem noziegumiem, kas saistīti ar cilvēktirdzniecību. Noziegumi esot notikuši Ņujorkā un Palmbīčā, Floridā.

Pērnā gada novembrī laikraksts "The Miami Herald" ziņoja, ka pašreizējais ASV darba ministrs Aleksandrs Akosta laikā, kad viņš strādāja par ASV prokuroru Floridā, esot Epsteinam piedāvājis "vienošanos, kas gadās reizi mūžā". Lai arī izmeklēšanā bija identificēti 36 nepilngadīgi upuri, vienošanās ļāva politiskajās aprindās labi pazīstamajam Epsteinam izvairīties no likuma bardzības.

Vienošanās ietvaros Epsteins 2008.gadā atzina vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju. Viņš izcieta 13 mēnešu sodu un izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem.

Taču vienošanās "būtībā pielika punktu aktīvai FIB izmeklēšanai" un nodrošināja imunitāti "visiem iespējamajiem līdzzinātājiem", rakstīja "The Miami Herald".

Pirms diviem mēnešiem Epsteins panāca ārpustiesas vienošanos lietā, kurā apsūdzētājiem pretējā gadījumā būtu bijusi iespēja publiski liecināt tiesā.

Epsteins 70.gados strādāja investīciju bankā "Bear Stearns", bet vēlāk atklāja pats savu firmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu