Smiltēns: Rīgā jārīko ārkārtas vēlēšanas; šis sastāvs sevi diskreditējis

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Reģionu apvienības valdes loceklis, premjera amata kandidāts Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pirms kandidātu sarakstu iesniegšanas 13. Saeimas vēlēšanām.
Latvijas Reģionu apvienības valdes loceklis, premjera amata kandidāts Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pirms kandidātu sarakstu iesniegšanas 13. Saeimas vēlēšanām. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas reģionu apvienība (LRA) jau gatavojas pašvaldību vēlēšanām, it sevišķi ar fokusu uz Rīgu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis Edvards Smiltēns.

Viņaprāt, patlaban Rīgā būtu nepieciešamas ārkārtas vēlēšanas. "Šis sastāvs ir diskreditējams un ir nomaināms," uzskata Smiltēns.

Runājot par Latvijas prezidenta Egila Levita inaugurāciju, Smiltēns norādīja, ka viņa svarīgākais uzdevums ir "pacelt sabiedrībai ļoti svarīgus jautājumus priekšplānā, jo mēs ļoti labi saprotam, ka šī Saeima ir ļoti sarežģīta un ir vērojams gan politiskais tirgus, gan arī tādas tradīcijas, kas bija senākā pagātnē." Valsts prezidentam, pēc Smiltēna domām, ir jābūt tam cilvēkam, kurš sabiedrības dienaskārtībā paceļ nopietnas tēmas un arī reaģē uz dažādām problēmām.

Uzrunā Saeimā Egils Levits ļoti tieši un bez kautrēšanās norādījis uz reālajām problēmām, piemēram, problēmām iepirkumos, tādēļ Smiltēns ir pārliecināts, ka viņš ļoti labi spēs pildīt savus pienākumus.

Runājot par paša pārstāvēto partiju, LRA līderis pauda pārliecību, ka apvienība patlaban reģionos ir plaši pārstāvēta, pašvaldībās darbojoties ap 250 tās biedriem.

Rīgā LRA šobrīd nav pārstāvēta. Tā startēja arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, tomēr vietu neieguva.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas notiks 2021.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu