Ar motorzāģi tēstā Melānija Trampa un citas dīvainas slavenību statujas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Slovēnijas ciems Sevnica, kur uzauga uzauga Melānija Trampa, iekļuvis ziņu virsrakstos ar ASV pirmajai lēdijai par godu izveidotu statuju. Tiesa gan, reakciju uz statuju, kas ar motorzāģi iztēsta no koka stumbra, lielākoties par pozitīvu nenosauksi...

Pagājušās nedēļas beigās atklātās statujas autors ir 39 gadus vecais amerikāņu mākslinieks Breds Daunijs (lai gan kokgriezuma veidošana tika uzticēta vietējam amatniekam). Pats mākslinieks norāda, ka viņa darbs esot pirmais Melānijai Trampai veltītais piemineklis pasaulē, norāda "The Guardian".

Rupji tēstajā statujā Trampa attēlota, ģērbusies gaiši zilā tērpā un mājam ar roku. Tomēr sociālajos tīklos statuja dēvēta gan par "putnubiedēkli", gan arī vēl neglaimojošākos apzīmējumos.

Foto: AFP / Scanpix

"Es saprotu, kāpēc cilvēkiem varētu šķist, ka tā neatspoguļo viņas vizuālo izskatu," intervijā aģentūrai AFP atzīst Daunijs. Taču viņš uzstāj, ka pats statuju uzskatot par "ārkārtīgi skaistu".

Donalds Tramps 2017.gadā sāka pildīt ASV prezidenta pienākumus, un kopš tā laika par tūrisma magnētu kļuvis Slovēnijas ciems, kurā uzauga viņa sieva. Ar uzņēmēja domāšanu apveltīti vietējie to nekavējas izmantot savā labā, tirgojot dažādas ar Melāniju Trampu saistītas preces un rīkojot tematiskās ekskursijas.

Melānija Trampa nav vienīgā slavenība, ko tīši vai netīšām savos darbos izķēmojuši tēlnieki.

GALERIJA: Ar motorzāģi tēstā Melānija Trampa un citas dīvainas slavenību statujas

Iepriekš interneta ārēs slavens kļuvis, piemēram, futbolista Krištianu Ronaldu zeltītais krūštutēls ar pagalam savādu sejas izteiksmi un kārtējās vaska figūras, kas it nemaz neizskatās pēc atveidotajām slavenībām - vai, kā itin dzīvelīgā politiķa Silivio Berluskoni gadījumā, attēlo viņu mirušu. Apskati dīvainākās slavenību statujas galerijā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu