Filipīnu prezidents piedraud Islandei ar diplomātisko attiecību saraušanu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte Foto: AP/Scanpix

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte nopietni apsver iespēju saraut diplomātiskās attiecības ar Islandi, šādi reaģējot uz Islandes vadībā tapušo ANO Cilvēktiesību padomes rezolūciju, kurā aicināts sākt izmeklēšanu par Dutertes narkotiku apkarošanas metodēm, pavēstīja prezidenta preses sekretārs Salvadors Panelo.

Duterte "nopietni apsver diplomātisko attiecību saraušanu ar Islandi", paziņojumā apliecināja Panelo.

"Pieņemtā Islandes ierosinātā rezolūcija ir groteski vienpusēja, šausminoši šaura un ļaunprātīgi neobjektīva," viņš piebilda.

Rezolūcija ir "apliecinājums tam, kā Rietumu valstis nicina mūsu suverēnās tiesības aizsargāt mūsu tautu," norādīja prezidenta pārstāvis.

Duterte jau pagājušajā nedēļā publiski izmēja Islandes aktivitātes ANO.

"Islande. Kas ir Islandes problēma? Tikai ledus. Tā ir jūsu problēma. Jums ir pārāk daudz ledus," piektdien sacīja Duterte. "Šie idioti. Viņi nesaprot Filipīnu sociālās, ekonomiskās un politiskās problēmas."

Filipīnu ārlietu ministrs Teodoro Loksins sacījis, ka viņa valsts varētu izstāties no ANO Cilvēktiesību padomes, tomēr vēlāk paziņoja, ka tas netiks darīts.

Duterte 2016.gadā izvērsa kampaņu pret narkomafiju, un kopš tā laika atbilstoši policijas aplēsēm šajās operācijās nogalināti 5300 cilvēki. Pēc aktīvistu aplēsēm nogalināto skaits varētu būt pat četras reizes lielāks.

"Amnesty Internation" nesen laida klajā ziņojumu, kurā Dutertes narkokaru raksturoja kā "liela mēroga slepkavošanas kampaņu" un aicināja ANO sākt izmeklēšanu par noziegumiem pret cilvēci.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu