Veidos no azartspēlēm pašatteikušos personu reģistru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spēļu automāts. Ilustratīvs attēls.
Spēļu automāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Inga Kundziņa/LETA

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) izstrādātos noteikumus, kas paredz izveidot no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistru.

FM noteikumi paredz izveidot no azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm pašatteikušos personu reģistru, jo saskaņā ar likumu fiziskai personai ir tiesības pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles, t.sk. interaktīvās azartspēles, un interaktīvās izlozes.

"Lai to realizētu, noteikumi paredz noteikt reģistrā iekļaujamo informāciju, šīs informācijas glabāšanas un fiziskas personas izslēgšanas no pašatteikušos personu reģistra nosacījumus, kā arī kārtību, kādā notiek informācijas apmaiņas starp Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju un azartspēļu," skaidroja FM.

Vienlaikus noteikumos ir iestrādāta prasība, ka azartspēļu organizētājiem ir jānodrošina publiski pieejama informācija par to, ka azartspēļu un izložu spēlēšana var radīt atkarību un ka fiziskai personai ir tiesības pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles un tikt iekļautai iepriekš minētajā reģistrā.

Patlaban Latvijā ir licencēti 17 spēļu organizētāji, t.sk. interaktīvās azartspēles organizē deviņas kapitālsabiedrības. Uz 2019.gada 1.janvāri Latvijā bija 311 spēļu zāles, divas bingo zāles, pieci kazino un 63 totalizatoru punkti.

Noteikumi stāsies spēkā 2020.gada 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu