Puntulis nepiekrīt, ka sabiedriskie mediji turēti badā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaut arī valdība otrdien oficiāli vēl neizskatīja jautājumu par finansējuma palielināšanu Latvijas radio, Kultūras ministrs Nauris Puntulis uzskata, ka krīze Latvijas radio nav palikusi bez ievērības. Trešdien intervijā sabiedriskajam radio ministrs atzina, ka krīzes situācijās vislabākais risinājums esot runāt, nevis nerunāt un tādēļ viņš esot priecīgs, ka pirmdien ir paredzētas Latvijas radio valdes, NEPLP un radio darbinieku sarunas.

Uz jautājumu par to, vai papildu finansējums Latvijas radio līdz vasaras beigām tiks rasts, Puntulis atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka pie konkrēta risinājuma jānonāk sarunās. Viņš atzina, ka vakar valdībā netika iztirzāts neviens jautājums, kuram būtu ietekme uz nākamā gada budžetu un tā nebija tikai izvairīšanās no šī „radio jautājuma”.

Runājot par iespējamo streiku un apgrūtināto Latvijas radio darbu, Puntulis aicināja nedramatizēt situāciju, jo viņš esot iepazinies ar skaitļiem [finanšu situāciju radio] un nepiekrīt viedoklim, ka radio jau ilgstoši būtu turēts badā. Uz Latvijas radio iebildēm, ka līdzekļi pēdējā laikā bieži vien piešķirti vienreizējiem izdevumiem, piemēram, Latvijas simtgadei un Pāvesta vizītes atspoguļošanai, Kultūras ministrs aizbildinājās, ka viņa priekšgājēja Dace Melbārde vienmēr esot bijusi ļoti atbalstoša mediju jomai, taču viņas viedoklis ne vienmēr valdībā ticis sadzirdēts. Līdz ar to zināmā mērā atbildība par mediju politiku un sabiedrisko mediju finansēšanu esot jāuzņemas visai valdošajai koalīcijai.

Ceturtdien Kultūras ministram Naurim Puntulim paredzēta iepazīšanās vizīte pie Valsts prezidenta Egila Levita, un tajā viņš ieplānojis runāt arī par mediju politiku un konkrēto krīzi Latvijas radio. Ministrs pauda cerību, ka saņems prezidenta atbalstu un tas jau būs atbalsts krietni augstākā līmenī, kas ļaušot izvairīties no tādām situācijām, kad „vārdos mēs visi esam par, bet reālajos darbos īsti nē, kā tas joprojām notiek gan Saeimā, gan Ministru kabinetā”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu