Vicinot kūpinātu zivi maisiņā, Džonsons piedzīvo izgāšanos (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Britu politiķis Boriss Džonsons ir zināms ka aktīvs "Brexit" atbalstītājs, un cīņā par premjera krēsla iegūšanu viņš izvērsis plašu kampaņu. Tiesa, šīs kampaņas ietvaros politiķis nesen pamatīgi izgāzies, vēsta ārvalstu mediji. 

Priekšvēlēšanu noslēguma pasākumā Džonsons, vēloties parādīt, cik slikta ir Eiropas Savienība, rokās ņēma kūpinātu zivi plastmasas iepakojumā, sakot: "Šī zivs ir nākusi no Menas salas. Šīs salas iedzīvotājs, kas nodarbojas ar zivju kūpināšanu, ir nikns, jo Briseles birokrāti jau 10 gadus liek viņam ietīt katru zivi plastmasas ledus spilvenā."

Tomēr, kā izrādās, Džonsons pamatīgi saputrojies savos apgalvojumos, jo Eiropas Savienībā nepastāv vienota regulējuma, kas noteiktu, kā ražotājiem jāiepako kūpinātas zivis. Šāds regulējums noteikts pašu britu likumos, turklāt Menas sala nemaz neietilpst Eiropas Savienībā. Tā ir Apvienotās Karalistes kroņa īpašums ar plašām pašpārvaldes tiesībām, bet nav iekļauta Eiropas Savienībā.

Uz Džonsona izteikumiem reaģējis arī Eiropas Komisijas veselības un pārtikas drošības komisārs Vītenis Andrukaitis, kurš mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis, ka Džonsons izplata nepatiesus apgalvojumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu