Meksikā atklāts plašs migrantu kontrabandas tīkls

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas amatpersonas pirmdien paziņoja, ka ir atklājušas plašu migrantu kontrabandas tīklu, kas izmantojis kravas automašīnas ar puspiekabēm, nomaskējot tās par kravu piegādātājiem lielām kompānijām.

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors sacīja, ka varas iestādes atradušas šādu kravas automašīnu ar puspiekabi, uz kuras bija pārtikas veikalu tīkla "Soriana" logo, bet kas pārtikas preču vietā veda apmēram 150 migrantus.

"Soriana" pirmdien paziņoja, ka sestdien Verakrusas štatā aizturētā automašīna nav no šī uzņēmuma preču piegāžu autoparka un nepieder šim uzņēmumam.

"Kompānija ir iesniegusi sūdzību, jo tas bija viltojums, tā bija maskēšanās migrantu pārvadāšanai," sacīja Lopess Obradors.

Meksikas varas iestādes jūnijā atrada piecas kravas automašīnas, kuras veda 925 migrantus, kas gandrīz visi bija no Centrālamerikas. Uz dažām no šīm automašīnām bija pazīstamu firmu logo, bet nebija skaidrs, vai tie bija viltojumi vai arī šoferi nelegāli lietojuši šo firmu automašīnas bez to ziņas.

Meksikas ārlietu ministrs Marselo Ebrards sacīja, ka četras vai piecas no jūnijā atrastajām kravas mašīnām piederēja vienai un tai pašai neatkarīgai kravu pārvadājumu kompānijai, kas bāzēta Meksikas centrālajā daļā.

Šī kompānija lietoja kravas automašīnas ar gaisa kondicionieriem, bet tie netika ieslēgti, vedot migrantus, sacīja Ebrards.

"Viņi pakļauj riskam cilvēkus, no kuriem puse ir nepilngadīgi. Viņi tos ieslēdz puspiekabēs, lai šķērsotu visu valsti. Viņi tos atstāj tur uz vairākām stundām, tie var nomirt nosmokot," teica ministrs.

"Vislielākās bažas ir par to, ka notiks traģēdija, un mēs to negribam," sacīja Lopess Obradors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu